Kırgızistan’da iki tabiat harikası

Düzenleyen:
Kırgızistan’da iki tabiat harikası

DÜNYA Haberleri

Kırgızistan’daki Yedi Öküz (Ceti Ögüz) Vadisi ile Masal Kanyonu; dağ, çam ormanı ve şelalesiyle yerel ve yabancı turistler için görülmesi gereken yerler statüsünü koruyor.

Yedi Öküz Vadisi, Isık Göl’ün güney sahilinde ve Teskey Ala Too Dağlarının yamacında yer alıyor. İsmini, “girişinde yan yana dizilip yatan öküzleri andıran kırmızı tepelerden” alan vadi, ortadan bölünmüş kırık kalbi hatırlatan tepesiyle de turistlerin ilgisini çekiyor. Dağ, çam ormanları ve şelale gibi tabii güzellikleri ve temiz havasının yanı sıra kısrak sütü tedavi merkezi, vadiyi turistler için cazibe merkezi hâline getiriyor. 
“Masal” Kanyonu da Isık Göl’ün güney kıyısında eyalet merkezi Karakol’dan 100 kilometre mesafede yer alıyor. Masal Kanyonu, beş kilometre uzunluğunda “Çin duvarını”; fil, begemot ve yılan gibi hayvanları çağrıştıran kırmızı kil teşekkülleriyle de turistlerin alakasını celbediyor. Turistler, Isık Göl’e gezisinde bu kanyonu ziyaret ederek fotoğraflar çektiriyor.
Kırgızistan’da iki tabiat harikası

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...