Trump: Savaşlar bizim için bitiyor

Trump: Savaşlar bizim için bitiyor

DÜNYA Haberleri

ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya üzerinden açıklamalarını sürdürüyor.

Çeşitli gruplar arasındaki savaşların yıllardır sürdüğüne dikkat çeken Trump “ABD asla Orta Doğu’da olmamalıydı. Biz, 50 askerimizi çektik Avrupa’nın kabul etmediği DEAŞ militanlarıyla Türkiye ilgilenmeli. Saçma, sonu olmayan savaşlar bizim için bitiyor” dedi.

ORTA DOĞU İTİRAFI
Trump “ABD, Orta Doğu’da polislik ve çatışmaya 8 trilyon dolar harcadı. Binlerce yüce askerimiz öldü ya da ağır yaralandı. Diğer taraftan milyonlarca insan hayatını kaybetti. Orta Doğu’ya girmek, ülkemizin tarihinde alınan en kötü karardır” ifadelerini kullandı. ABD’nin, kitle imha silahları denilen yanlış ve artık hatalı olduğu ispatlanmış dayanakla savaşa girdiğine işaret eden Trump “(Kitle imha silahları) Hiç yoktu. Şimdi yüce askerlerimizi ve ordumuzu yavaşça ve dikkatlice eve getiriyoruz. Odağımız büyük resimde. ABD, hiç olmadığı kadar büyük” değerlendirmesinde bulundu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...