Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Morales: Gidiyorum daha güçlü döneceğim

Morales: Gidiyorum daha güçlü döneceğim

DÜNYA Haberleri

Meksika’nın gönderdiği uçakla ülkesini terk eden eski Bolivya Devlet Başkanı Morales “Politik sebeplerden dolayı ülkemden ayrılmak canımı acıtıyor” dedi.

Bolivya’da ordu ve sokak olayları çıkaran muhaliflerin baskısıyla istifa ettirilen Devlet Başkanı Evo Morales, Meksika’nın sunduğu iltica teklifini kabul etti. Meksika Dışişleri Bakanı Marcelo Ebrard, gelişmeyi Morales ile yaptığı telefon görüşmesinin ardından yazılı açıklama ile duyurdu. Bunun ardından da Morales sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Meksika’ya teşekkür eden Morales “Kardeşlerim, Meksika’ya gitmek üzere yola çıkıyorum. Politik sebeplerden dolayı ülkeden ayrılmak canımı acıtıyor. Yakında daha güçlü bir şekilde döneceğim” ifadelerini kullandı.

GECEYİ BOŞ BİNADA GEÇİRDİ
Geceyi boş bir binada yerde uyuyarak geçiren Morales, Meksika’nın gönderdiği askeri uçakla Bolivya’yı terk etti. Ülkesindeki şiddetin durması için çağrıda bulunan Morales “Büyük bir saygı ve muhabbetle halkımdan barışı korumalarını ve hukuk devletini yerle bir etmek isteyen grupların kurduğu şiddet tuzağına düşmemelerini istiyorum” ifadelerini kullandı. Morales yanlıları ile güvenlik güçleri arasındaki çatışmalar devam ederken olaylarda 20 kişi yaralandı.  Bu arada ülkede geçici devlet başkanlığı görevini üstlenmesi beklenen muhalif Senato Başkan Yardımcısı Jeanine Anez, ülkenin 22 Ocak’ta yeni bir devlet başkanına sahip olması için çalışmalara başlayacaklarını duyurdu.

Morales: Gidiyorum daha güçlü döneceğim

TRUMP ‘DEMOKRASİ’ DEDİ
Öte yandan ABD Başkanı Donald Trump, Morales’in görevini bırakmasına dair “Morales’in istifası batı yarım kürenin demokrasisi için önemli bir olaydır” dedi. Trump “Yaklaşık 14 sene süren Bolivya anayasası ve halkının iradesinin üstüne geçmeye çalışma çabalarının ardından Morales’in görevinden ayrılması demokrasiyi korumuştur ve Bolivya halkının seslerini duyurması için yeni bir yol açmıştır” ifadelerini kullandı. “ABD, Bolivya halkını özgürlük talep ettiği için ve Bolivya ordusunu sadece tek bir insanı değil Bolivya anayasasını koruma sözüne bağlı kaldığı için alkışlıyor” değerlendirmesinde bulunan Trump, Bolivya’daki bu gelişmenin Venezuela ve Nikaragua’daki “gayrimeşru rejimlere” de bir mesaj olduğunu vurguladı.

ABD’Yİ ELEŞTİRMİŞTİ
Morales, ABD’ye yönelik uluslararası platformlarda yaptığı sert eleştirilerle tanınıyor. ABD’nin özellikle Latin Amerika politikalarını yerden yere vuran Morales, 2018’de BM Güvenlik Konseyinde, ABD Başkanı Donald Trump’ın da katıldığı oturumda yaptığı çarpıcı konuşmayla gündeme oturmuş ve ABD’nin “darbeci geçmişini” Trump’ın yüzüne vurmuştu.

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...