Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Rusya'dan şok hamle! 'Kuzey Kutbu’na hava üssü kurdular'

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Rusya'dan şok hamle! 'Kuzey Kutbu’na hava üssü kurdular'

DÜNYA Haberleri  / İHA

Danimarka basının servis ettiği habere göre Rusya'nın Kuzey Kutbundaki askeri varlığını güçlendirmek amacıyla avcı uçağı üssü kurmaya başladığı iddia edildi.

Rusya’nın Kuzey Kutbu’ndaki hareketliliğini takip eden Danimarka istihbaratı, uydu görüntülerine göre Rusya’nın Kuzey Kutbu’na yaklaşık bin kilometre uzaklıktaki Frans Joseph’in en kuzeydeki sınır muhafız istasyonuna savaş uçağı üssü kurma hazırlığında olduğunu tespit etti. İstihbarat bilgilerine göre, Rusya’nın bu hava üssü için 2017 yılından itibaren Frans Joseph’te pist çalışmalarına başladığı ve tahminlere göre 2020 yılında aktif olarak bu üssün faaliyete gireceği ifade edildi. Danimarka basını medyaya sızan istihbarat raporlarını yayınlarken, Rusya’nın bu hamlesinin NATO, İskandinav ülkeleri ve Amerika Birleşik Devletleri için büyük bir tehdit oluşturduğunu belirtti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...