Trump ile Salih’ten Davos’ta mini zirve

Düzenleyen:
Trump ile Salih’ten Davos’ta mini zirve

DÜNYA Haberleri

Irak Cumhurbaşkanı Salih, Davos’ta ABD Başkanı Trump ile ‘çekilmeyi’ görüştü

ABD Başkanı Donald Trump, Davos’ta düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu toplantıları kapsamında, Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı (IKBY) Neçirvan Barzani ile görüştü. Irak Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada “İki lider, Irak ve bölgenin istikrarı için çabaların yoğunlaştırılmasını ele aldı. İki ülke arasındaki iş birliğinin artırılması, yabancı güçlerin Irak’taki varlığı ve bunların azaltılması meselesini görüştü” denildi. 
Iraklı Hizbullah Tugayları, Cumhurbaşkanı Salih’in Trump ile görüşmemesini talep etmişti. Iraklı Hizbullah Tugayları Emniyet Sorumlusu Ebu Ali el-Askeri “Berhem Salih’in ahmak Trump ve ona eşlik eden katiller çetesi ile görüşmemesi gerektiğini vurguluyoruz. Trump ve çetesinin döktüğü masum kanları göz ardı ettiği için Iraklıların buna karşı bir tutumu olacak. O zaman size hoş gelmediniz diyeceğiz. Sizi onurlu ve şanlı Bağdat’tan özgür evlatlarımız kovacak” ifadelerini kullandı. 
Öte yandan Irak Meclisinde bir grup milletvekili, ülkede bulunan ABD ve diğer yabancı güçlerin dokunulmazlığının kaldırılması için imza topladı. Vekiller topladıkları 60 imzayı Meclis Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığı’na iletti. İmzacı vekillerin Meclis’teki farklı gruplara bağlı Şiiler olduğu kaydedildi. 
Abdülkadir Hacıoğlu ERBİL İHA

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...