İran depremi Van'ın bazı köylerinde hasara neden oldu

Düzenleyen: / Kaynak: İHA / AA
İran depremi Van'ın bazı köylerinde hasara neden oldu

DÜNYA Haberleri  / İHA / AA

AFAD'ın bildirdiğine göre, İran'ın Khoy kentinde 5,9 büyüklüğünde bir deprem oldu.

İran'ın batısındaki Batı Azerbaycan eyaletine bağlı Kotur ilçesinde 5,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Tahran Üniversitesi Sismoloji Merkezinden yapılan açıklamaya göre, merkez üssü Kotur ilçesi olan 5,7 büyüklüğündeki deprem yerel saatle 09.22'de kaydedildi. Depremin 6 kilometre derinlikte meydana geldiği belirtildi.

Deprem sonucu can ya da mal kaybı olup olmadığına ilişkin henüz açıklama yapılmadı.

Deprem Van’da da hissedildi
İran’ın Khoy şehrinde meydana gelen 5.9 şiddetindeki deprem Van’da da hissedildi.

AFAD’dan alınan bilgilere göre, sabah saat 08.53 sıralarında İran’ın Khoy şehrinde meydana gelen 5.9 şiddetindeki deprem Van merkez başta olmak üzere birçok ilçede hissedildi.

İran’ın Hoy şehrinde meydana gelen 5.9 şiddetindeki deprem Van’ın Başkale ilçesinde evlerin yıkılmasına neden oldu.

AFAD’dan alınan bilgilere göre sabah saat 08.53 sıralarında İran’ın Hoy şehrinde meydana gelen 5.9 şiddetindeki deprem, Van merkez başta olmak üzere bir çok ilçede hissedilirken, Başkale ilçesine bağlı Özpınar Mahallesinde evlerin yıkılmasına neden oldu.

Öte yandan yaralıların olduğu bilgisi üzerine olay yerine ambulansların sevk edildiği belirtildi.

VAN VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA
Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, yaptığı açıklamada, sabah saatlerinde İran'ın sınıra yakın bölgesinde depremin meydana geldiğini söyledi. 

Sarsıntının hissedildiği sınır bölgesine ekiplerin sevk edildiğini belirten Bilmez, "Sınıra yakın mahallelerde bazı kerpiç evlerin hasar gördüğü bilgisi var. Şu ana kadar can kaybımız yok. Bir kişinin yaralandığı bilgisi ulaştı. Bölgeye AFAD ve UMKE ekipleri sevk ettik." diye konuştu.

"Yıkılan evlerimiz var"
Depremin hissedildiği Başkale ilçesine bağlı Gelenler Mahallesi Muhtarı Özcan Işık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sabah saatlerinde şiddetli depremle sarsıldıklarını anlattı.

Köydeki bazı evlerin deprem nedeniyle yıkıldığını aktaran Işık, şöyle konuştu:

"Köyümüz 80 haneli ve 700 nüfusu var. Bazı evler ve ahırlar yıkıldı. Şu anda enkaz altında kalan kimse yok. Bazı yaralılarımızı ambulanslarla hastaneye gönderdik. Şiddetli bir sarsıntıyla kendimizi dışarı attık. İnsanlar korktuğu için eve giremiyor. Ahırların yıkılması nedeniyle hayvanlarımız telef oldu. Komutanlarımız geldi. Şu anda incelemeler yapılıyor."

Bakan Soylu: "Van'da 8 kişi hayatını kaybetti"
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İran'daki depremin ardından Van'da 5'i yetişkin 3'ü çocuk 8 vatandaşın hayatını kaybettiğini belirterek, "5 vatandaşımız yaralı olarak hastanelere ulaştırıldı. Arama kurtarma çalışmaları devam ediyor." açıklamasında bulundu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA / AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...