Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Gürcistan, İran'a uçuşları askıya aldı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Gürcistan, İran'a uçuşları askıya aldı

DÜNYA Haberleri  / İHA

Gürcistan hükümetinin kararı ile İran’a hava yoluyla ulaşım geçici olarak askıya alındı.

İran’da yayılan koronavirüs çevre ülkelerde paniğe neden olurken, Gürcistan İran uçuşlarının askıya alındığını duyurdu. Gürcistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, bu kararın koronavirüsün Gürcistan'a yayılmasını önleyen tedbirler çerçevesinde alındığı belirtildi.

Yapilan açıklamada, “Karara göre, bu aşamada İran'dan Gürcistan'a yolcu akışı durdurulacak. İran havayolları şirketlerine Gürcistan'daki İranlı turistlerin vatanlarına dönmesi için gereken koşullar oluşturulacak” ifadelerine yer verildi. Açıklamada ayrıca, “Şu anda, kara sınırı harekete açık kalacak, ancak katı kısıtlamalar uygulanacak ve bu konuda komşu ülkelerle aktif olarak çalışacağız. Gürcistan hükümeti gelişmeleri izliyor ve komşu Ermenistan ve Azerbaycan ile çalışmaya devam ediyor. Gelecekte, ihtiyaç ortaya çıkarsa, kara sınırındaki hareket kısıtlamasını dışlamayacağız” denildi.

Bu açıklamadan önce gazetecilerin koronavirüse ilişkin sorularını yanıtlayan Gürcistan Başbakanı Giorgi Gakharia, “Gürcistan'da koronavirüsün yayılmasını önlemek için gerekli tüm mekanizmalar çalışıyor” demişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...