İtalya'da koronavirüsten ölenlerin sayısı 6'ya yükseldi

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
İtalya'da koronavirüsten ölenlerin sayısı 6'ya yükseldi

DÜNYA Haberleri  / İHA

İtalya'da korona virüsü nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 6'ya yükseldiği açıklandı.

İtalyan haber ajansı ANSA'da yer alan habere göre, ülkede yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) yol açtığı salgın nedeniyle 3 kişi daha hayatını kaybetti.

Lombardiya Valisi Attilio Fontana, Bergamo kentinde müşahede altındaki 84 yaşında bir erkek hastanın Bergamo kentinde hayatını kaybettiğini açıkladı.

Sivil Savunma Ajansı Başkanı Angelo Borrelli de Caselle Lanne kentinde 88 yaşındaki bir erkek hastanın hayatını kaybettiğini duyurdu.

Böylece ülkede Kovid-19 salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 6'ya ulaştı.

Şu ana dek merkezi Milano olan Lombardiya bölgesinde 167 vaka, merkezi Venedik olan Veneto bölgesinde 27 vaka, merkezi Bolonya olan Emilia-Romagna bölgesinde 18 vaka, merkezi Torino olan Piyomente bölgesinde 4 ve başkent Roma'nın içinde yer aldığı Lazio bölgesinde 3 vaka tespit edildiğini kaydeden Borelli, can kayıplarından 4'ünün Lombardiya'da, birinin ise Veneto'da görüldüğünü ifade etti.

"99 kişi hastanede tedavi altında"
Borelli, Kovid-19 tespit edilen 99 kişinin hastanelerde tedavi edildiği, 23'ünün yoğun bakımda, kalanların ise evde müşahede altında olduğunu dile getirdi.

Kovid-19 salgınının ülkenin kuzeyindeki bölgelerde hızla yayılması sebebiyle birçok kentte eğitim ve öğretime bir haftalığına ara verildi. Milano'nun Duomo Katedrali başta olmak üzere pek çok kilise kapatılırken geleneksel Venedik Karnavalı iptal edildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...