Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Malezya'da polis kısmi sokağa çıkma yasağını İHA'larla gözetliyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Malezya'da polis kısmi sokağa çıkma yasağını İHA'larla gözetliyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Malezya'da güvenlik güçleri, Kovid-19 salgınına karşı uygulanan kısmi sokağa çıkma yasağına halkın uyum sağlayıp sağlamadığını denetlemek için İHA devreye soktu.

Malezya'da güvenlik güçleri, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı bir haftadan fazladır süren ve günlük faaliyetlerin sınırlandırılmasını öngören kısmi sokağa çıkma yasağına halkın uyum sağlayıp sağlamadığını denetlemek için insansız hava araçlarını (İHA) devreye soktu.

Resmi haber ajansı Bernama'da yer alan habere göre, başkent Kuala Lumpur'da yasağı gündüz ve gece denetlemek üzere, ısı algılama özellikli 10 adet İHA kullanılmaya başlandı.

Hoparlör yerleştirilen İHA'lardan, sokağa çıkanlara siren ve anonslarla evlerine dönmeleri için uyarılar yapılacak.

Sokağa çıkma yasağına uymayan 482 kişi gözaltına alındı
Öte yandan Malezya Savunma Bakanı İsmail Sabri Yakub, iki gün içinde kısmi sokağa çıkma yasağına uymayan 482 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Ülke genelinde yasağı denetlemek üzere 1046 yol barikatı kurulduğunu belirten Bakan İsmail, uygulamanın başladığı 18 Mart'tan bu yana 240 bin 544 aracın durdurulup kontrol edildiğini bildirdi.

Malezya genelindeki Kovid-19 vakası sayısının 2 bin 320 olduğu belirtilirken 27 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...