İngiltere Alman ordusundan solunum cihazı istedi

Düzenleyen: / Kaynak: NTV
İngiltere Alman ordusundan solunum cihazı istedi

DÜNYA Haberleri  / NTV

İngiltere'nin koronavirüs bağlantılı ölümlerde İtalya ve İspanya'yı geçeceğinden endişe ediliyor. İngiltere bunu önlemek için Alman ordusundan yardım istedi. Alman ordusu ilk aşamada İngiltere'ye 60 adet solunum cihazı gönderecek.

İngiltere'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) bağlantılı vaka sayısı 60 bini geçerken, şu ana kadar 7 binden fazla insan yaşamını yitirdi. Başbakan Boris Johnson'ın da yoğun bakımda olduğu ülkede, ölüm oranları yüzde 10'dan fazla.

Alman Der Spiegel dergisinin internet sayfasında yer alan habere göre, İngiltere daha fazla ölümün önüne geçmek için Alman ordusundan yardım istedi. Alman ordusu ilk aşamada, İngiltere'ye 60 adet mobil solunum cihazı tedarik edecek.

İngiltere Savunma Bakanlığı'nın birçok NATO ülkesine yardım için başvuru yaptığı belirtildi. İngiltere'nin yardım talebi üzerine Almanya Savunma Bakanı Annegret Kramp-Karrenbauer bu ülkeye ilk aşamada 60 adet solunum cihazı gönderilmesine onay verdi.

Söz konusu yardımın para karşılı yapılmayacağı da belirtiliyor.

BAŞBAKAN BORIS JOHNSON'DA YOĞUN BAKIMDA 

İngiltere Başbakanı Boris Johnson da ABD Başkanı Donald Trump gibi ilk başlarda koronavirüs krizini küçümseme yoluna gitti. Johnson koronavirüsle savaşta "sürü bağışıklığı" yöntemini savundu. Ancak önlemler alındığında salgın her tarafa yayılmıştı. İngiltere'de koronavirüs bağlantılı vaka sayısı 60 bini geçerken, 7 binden fazla insan yaşamını yitirdi.

HASTANELER KAPASİTESİNİ DOLDURDU

İngiltere'de sağlık sistemi koronavirüs krizi öncesi de iflas etmiş olarak gösteriliyordu. Koronavirüs kriziyle birlikte İngiltere'deki hastanelerin kapasitelerinin üzerine çıkmaya başladığı ifade ediliyor. Başbakan Boris Johnson da koronavirüse yakalandı ve geçtiğimiz pazar gününden bu yana hastanede tedavi altında bulunuyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: NTV
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...