Paralı askerler 15 uçakla taşındı

Paralı askerler 15 uçakla taşındı

DÜNYA Haberleri

Libya'nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin darbeci lideri Halife Hafter işgal ettiği yerlerden çekilmeye devam ediyor. Milisler, Libya ordusu karşısında tutunamazken Hafter saflarındaki Rus güvenlik şirketi Wagner'e mensup paralı askerler Beni Velid kenti havalimanına 15 askerî kargo uçağı ile tahliye ediliyor.

Hafter saflarındaki "binlerce paralı askerin bilinmeyen bir noktaya tahliye edildiğini" gözlemlediklerini aktaran Libya Ordu Sözcüsü Albay Muhammed Kununu, çekilen paralı askerlere dört adet Rus yapımı Pantsir hava savunma sisteminin eşlik ettiği bilgisini paylaştı.
Kununu ayrıca, ordu birliklerinin Trablus'un güney bölgelerinde yürüttüğü operasyonlarda Hafter'e bağlı 15 milis unsurunu ve bir askeri aracı ele geçirdiğini bildirdi.

KÖŞEYE SIKIŞIYOR
Öte yandan Hafter’e bir darbe de kendisini destekleyen Tobruk merkezli Temsilciler Meclisinden geldi. Meclis üyesi 11 milletvekilinin imzasıyla yapılan açıklamada, Hafter'in darbe girişiminin reddedildiği, Meclis Başkanı Akile Salih'in siyasi çözüme ulaşmak için öne sürdüğü girişimin desteklendiği belirtildi.

RUSYA: UÇAK GÖNDERMEDİK
Bu arada, Rus parlamentosunun alt kanadı Duma'nın Savunma Komitesi Başkan Yardımcısı Andrey Krasov, Rusya’nın Libya’ya savaş uçağı sevk ettiğine yönelik bilgilerin gerçeği yansıtmadığını öne sürdü.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...