HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Koronavirüs sonrası tatile çıkmanız için size ödeme yapacak ülkeler

Düzenleyen: / Kaynak: NTV
Koronavirüs sonrası tatile çıkmanız için size ödeme yapacak ülkeler
Tatile Çıkanlara Ödeme Yapacak Ülkeler, Haber

DÜNYA Haberleri  / NTV

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) pandemisi nedeniyle turizmin çöküşünden büyük ekonomik kayıplara uğrayan bazı ülkeler karantina uygulamaları sona erdikten sonra, turistleri çekmek için çeşitli düzenlemeler getirdi. Bunlar arasında, gezginlerin uçak biletinin yarısını karşılamak, bir gecelik konaklama ücretini almamak, müze ve etkinliklerini ücretsiz hale getirmek, vize ve pasaport işlemlerini kolaylaştırmak gibi uygulamalar bulunuyor.

SİCİLYA
İtalya'nın güneyinde yer alan Sicilya, yabancı ziyaretçileri adaya geri çekmeye çalışıyor.

Bu kapsamda turistlerin bir otelde geçirdiği her üç gecenin biri ücretsiz olacak, müzelere giriş ücreti alınmayacak.

Ayrıca ziyaretçilerin uçak bileti ücretlerinin yarısı da karşılanacak.

Mart ve Nisan aylarında turizmden 1 milyar euroluk zarar ettiğini açıklayan hükümet, programa fon sağlamak için 50 milyon euro kaynak ayırdı.

JAPONYA
Corona virüs salgını ardından ilan edilen ve yaklaşık 2 ay süren OHAL sonrası hayatın yavaş yavaş normale dönmeye başladığı Japonya’da hükümet, salgın nedeniyle büyük darbe alan turizm sektörü için çıkış yolu arıyor. Bu kapsamda Japon hükümeti tursitlerin geri dönmesini sağlamak için yurtdışından gelenlerin uçak biletlerinin yarısını ödeyebilir. Uzak Doğu ülkesinde şu anda diğer turizm teşvikleri de tartışılıyor.

Yerel basında çıkan haberlere göre Japonya Turizm Ajansı sözcüsü Hiroshi Tabata, bir basın toplantısında hükümetin turizmi teşvik etmek için 12,5 milyar dolar ek kaynak  ayırdığını söyledi. Bu kapsamda, hükümetin yurtdışından gelen turistlerin diğer seyahat masraflarını da sübvanse edebileceği belirtildi.

JAPONYA'DAN ÜLKE İÇİNDE SEYAHAT EDECEKLERE GÜNLÜK 1250 LİRA DESTEK
Hükümet kaynaklarından edinilen bilgiye göre, "seyahate çık" kampanyası başlatmaya hazırlanan Japonya, ülke içinde seyahat edecek olanlara günlük 20 bin yene varan (yaklaşık bin 250 lira) devlet desteği sağlayacak.

Temmuz ayında başlaması beklenen uygulama ülkedeki seyahat acentelerinden ya da geleneksel tarzdaki "Ryokan" otellerinden yapılacak rezervasyonları kapsayacak. Konaklama yapılacak tesisin yakınındaki restoran ve mağazalarda geçerli olacak indirim kuponlarıyla birlikte tatil masrafının yarısını karşılayacağı öğrenilen hükümet, turizm sektöründe meydana gelen talep daralmasının önüne geçmeyi hedefliyor.

Öte yandan kampanyanın yurt dışından ülkeye gelecek turistlerin seyahat masraflarını kapsamayacağı ifade ediliyor.

MEKSİKA
Cancun tatil köyleri, turistlere  ücretsiz otel konaklamalar sunmayı amaçlıyor. Cancun Oteller Birliği'ne göre, yeni sezonda ziyaretçilere "Cancun'a Gel 2 × 1" teklifi yapılacak.

Yerel basında çıkan haberlere göre, her iki ücretli gece için iki ücretsiz gece hediye edilecek, uçak biletinde indirim yapılacak.

BULGARİSTAN
Bulgaristan'daki bazı plajlarda girişlerin yanı sıra  şezlong ve şemsiye gibi olanaklar da ücretsiz olacak.

Hükümet tatilleri için turistlere ödeme yapmayacak olsa da, teklif, aileleri para biriktirmelerine yardımcı olarak geri dönmeye teşvik edecek.

THY DIŞ HATLAR SEFERLERİNE 10 HAZİRAN'DA BAŞLAYACAK
Öte yandan, THY'den yapılan açıklamaya göre, Covid-19 salgını nedeniyle iç ve dış hatta uçuş durdurma kararı uzatıldı. Bu kapsamda THY, iç hat seferlerini 4 Haziran, dış hat seferlerini ise 10 Haziran'a kadar durdurdu.

Öte yandan alınan tedbirler kapsamında seferlerde yolcuların beraberinde getirdikleri kabin bagajları artık kabin içerisinde taşınmayacak ve uçak altına kabul edilecek. Ayrıca, 8 kilogramlık kabin bagaj hakkı uçak altı bagaj hakkına eklenecek. El çantası ise kabinde taşınabilecek.

Üç aylık düzenlenen uçuş planlamasına göre, Haziran ayında yurt dışına 19 ülkeye 23 noktada haftalık 75 frekans uçuş gerçekleştirilecek. Bu noktalar ise  Kanada Toronto, Kazakistan Almatı, Afganistan Kabil, Japonya Tokyo, Çin Şanghay, Güney Kore Seul, Singapur, Danimarka Kopenhag, İsveç Stockholm, Norveç Oslo, Almanya'da Frankfurt, Berlin, Düsseldorf ve Münih, Avusturya Viyana, Hollanda Amsterdam, Belçika Brüksel, Beyaz Rusya Minsk, Gürcistan Tiflis, Lübnan Beyrut, Kuveyt ve İsrail Tel-Aviv. 

Haziran ayında yurt dışı uçuşlarına başlamayı planlayan Türk Hava Yolları Temmuz ve Ağustos ayında ise uçuşlarını arttıracak.

Yapılan planlamaya göre THY Temmuz ayında 74 ülke ve 103 noktaya haftalık 572 frekans, Ağustos ayında ise 98 ülke 160 noktaya 937 frekans uçuş yapmayı planladı. Bu şekilde uçuşlar üç aylık dönemde kademeli olarak artırılacak.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: NTV
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...