HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

İşgalci İsrail, zihinsel engelli Filistinli genci öldürdü

Düzenleyen: /
İşgalci İsrail, zihinsel engelli Filistinli genci öldürdü
İsrail, İsrail Filistin, Haber

DÜNYA Haberleri

İsrail polisi, işgal altındaki Doğu Kudüs'te dur ihtarını anlamayan zihinsel engelli bir Filistinliyi vurarak şehit etti.

Mescid-i Aksa'nın da içinde yer aldığı Doğu Kudüs'ün "Eski Şehir" bölgesinde bulunan El-Esbat (Aslanlı) Kapısı'nda, 32 yaşındaki zihinsel engelli İyad Hayri Hallak isimli Filistinli, İsrail polisince açılan ateş sonucu hayatını kaybetti. "Tabanca taşıdığı şüphesiyle dur ihtarı yapılan ancak bu ikaza uymayarak kaçtığı" iddiasıyla şehit edilen Hallak'ın üzerinde silah bulunmadığı ve Eski Şehir'de yer alan okuluna gittiği ortaya çıktı. Hallak'ın dur ihtarını anlamadığı için polislerin uyarısına uymadığı öğrenildi. İsrail vatandaşı Filistinlileri temsil eden Ortak Arap Listesi Bloku’nun Yahudi milletvekili Ofer Cassif, Hallak'ın şehit edilmesinin İsrail hükûmetinin tahriklerinin bir sonucu olduğunu belirtti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...