Yemen, Fas ve Filistin'de Kovid-19 kaynaklı can kayıpları arttı

Düzenleyen:
Yemen, Fas ve Filistin'de Kovid-19 kaynaklı can kayıpları arttı

DÜNYA Haberleri

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı Yemen'de 312'ye, Fas'ta 228'e, Filistin'de 9'a yükselirken, Tunus'ta vaka sayısı arttı.

Yemen Koronavirüsle Mücadele Ulusal Komitesinden yapılan yazılı açıklamada, Kovid-19 hastası 8 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle virüs kaynaklı can kaybının 312'ye yükseldiği duyuruldu.
Açıklamada, 30 kişide daha virüs tespit edilmesiyle toplam vaka sayısının 1158'e çıktığı, iyileşen hasta sayısının ise 488'e ulaştığı aktarıldı. 

- Fas 

Fas Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Kovid-19 nedeniyle 3 kişinin yaşamını yitirdiği, toplam can kaybının 228'e yükseldiği belirtildi.
Açıklamada, 243 kişide daha virüs tespit edilmesiyle vaka sayısının 12 bin 533'e çıktığı, toplam 8 bin 920 hastanın ise sağlığına kavuştuğu ifade edildi.
- Filistin
Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Kovid-19 nedeniyle bir kişinin vefat ettiği ve can kaybının 9'a yükseldiği bildirildi.
Açıklamada, 322 kişide daha virüs tespit edilmesiyle Batı Şeria, Gazze ve Doğu Kudüs'teki toplam vaka sayısının 2 bin 765'e çıktığı, 625 kişinin ise iyileştiği bilgisi paylaşıldı.
- Tunus
Tunus Sağlık Bakanlığı, 2 kişide daha Kovid-19 tespit edilmesiyle vaka sayısının 1174'e yükseldiğini duyurdu.
Bakanlık daha önce yaptığı açıklamada virüs kaynaklı toplam can kaybını 50, iyileşen hasta sayısının ise 1031 olduğunu bildirmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...