Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kerkük'te sağlık sistemi çöküşe doğru gidiyor

Düzenleyen:
Kerkük'te sağlık sistemi çöküşe doğru gidiyor

DÜNYA Haberleri

Irak Meclisi İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Salihi, Covid-19 salgınının kentteki sağlık sistemini çöküşe doğru götürdüğünü söyledi.

Irak Meclisi İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Erşat Salihi, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının Irak'ın Kerkük kentinde etkisini giderek artırdığını ve kentteki sağlık sisteminin çöküşe doğru gittiğini bildirdi.

Salihi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kerkük'te Covid-19 vakalarındaki artışa işaret etti.

Kerkük'te Covid-19'un etkisini giderek artırdığını belirten Salihi, bu yüzden kentteki sağlık sisteminin çöküşe doğru gittiğini vurguladı.

Salihi, hastane ve sağlık merkezlerinin yetersiz kalmasından dolayı kentte ortalama günlük 5-10 arası hastanın öldüğünü kaydetti.

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanlığını da yürüten Salihi, hastaneye kaldırılan Covid-19 hastalarına oksijen tüpü bile temin edilmediğini belirtti.

Salihi, terör örgütü DEAŞ ve iç savaşlar yüzünden sağlık altyapısının olumsuz etkilendiğini hatırlattı.

Kentteki yerel hükümet ve Covid-19'la mücadele için oluşturulan kriz masalarının başarısız olduğunu ifade eden Salihi, Kerkük'te toplu ölüm faciaları yaşanmasından endişe duyduklarını aktardı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...