HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Sırbistan’daki protestolar devam ediyor

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Sırbistan’daki protestolar devam ediyor
Sırbistan, Protesto, Covid, Haber

DÜNYA Haberleri  / İHA

Sırbistan’da 7 Temmuz tarihinde korona virüs salgınına karşı hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulanacağının açıklanması ile başlayan protestolar 4. gününde devam ediyor. Protestolar hükümet karşıtı gösterilere dönüştü.

Sırbistan’da korona virüs salgınında vaka sayısının artışa geçmesi üzerine 7 Temmuz’da Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic hafta sonu sokağa çıkma yasağının yeniden başlatılacağını duyurmuştu. Bunun üzerine başkent Belgrad’da gece saatlerinde binlerce kişi, hafta sonu uygulanacak olan sokağa çıkma yasağını protesto etmişti. Hükümet, protestoların artması ile hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulamasını iptal ettiğini duyurmuştu. Ardından kısıtlama karşıtı protestolar ülke geneline yayılarak, hükümet karşıtı protestolara dönüşmüştü. Gösterilerde sık sık tansiyon yükselirken, polis protestoculara sert şekilde müdahale etti. Çıkan olaylarda sokaklar savaş alanına dönerken, çok sayıda kişi gözaltına alındı.
Gösterilerin 4. gününde ise başkentteki ulusal meclis önünde toplanan binlerce gösterici, polis ile çatıştı. Protestocular meclis binasına girmeye çalışırken, binayı koruyan polislere şişe ve taş ile saldırdılar. Polis ise göstericilere göz yaşartıcı bomba ile karşılık verdi. Çıkan olaylarda çok sayıda kişi gözaltına alınırken, 1 kişi ise bacağından bıçakla yaralandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...