Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Esad, Ayasofya'nın kopyasını kilise olarak yapacak

Esad, Ayasofya'nın kopyasını kilise olarak yapacak

DÜNYA Haberleri

Türkiye, 24 Temmuz'da kılınan cuma namazı ile Ayasofya’yı 86 sene aradan sonra yeniden cami olarak ibadete açmıştı. Ankara'nın kararı, Güney Kıbrıs Rum Kesimi ve Yunanistan'ın yanı sıra, Rusya'yı da rahatsız etti.

Londra merkezli The New Arab sitesinin haberine göre, Suriye’de Esad rejimi ise Rusya'nın da desteğiyle Ayasofya’nın kopyasını inşa etme kararı aldı. Kilise olarak kullanılacağı belirtilen yapının, Ortodoksların çoğunlukta olduğu Hama şehrinin Sukaylebiye ilçesinde inşa edileceği kaydedildi. İnşa fikrinin, Hama Rum Ortodoks Piskoposu Nicolos Baalbaki’den onay aldığı bildirildi. Rus milletvekili Vitaly Milonov'a göre Hmeymim Askerî Üssündeki bir Rus ekip, Ayasofya'nın kopyasıyla ilgili çalışmalara başladı. Sukaylebiye'de rejim yanlısı milis lideri Nabeul el-Abdullah'ın, projeye önayak olduğu ve inşa planının ülkede konuşlu Rus ordusuna sunulduğu ifade edildi. Abdullah, söz konusu kopyanın inşası için toprak parçası bağışladı. Muhalif aktivistler, Moskova'nın girişime verdiği desteğin Hristiyan nüfusu ile Rusya arasındaki ilişkileri vurgulayarak, Suriye'ye müdahaleyi savunmanın bir parçası olduğunu söylüyor. Aktivistler, Nabeul el-Abdullah’ın Esad rejiminin çökmesi durumunda nüfuzunu korumak için Rusya ile ilişkilerini güçlendirmeyi umduğuna dikkat çekiyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...