'Patlama için uluslararası soruşturma talep ediyoruz'

'Patlama için uluslararası soruşturma talep ediyoruz'

DÜNYA Haberleri

Beyrut’taki patlama ile birlikte zor günler geçiren Lübnan’ın tekrar canlanması yıllar alacak. Lübnan, Orta Doğu’nun bataklığı olmaya aday.

Eski Lübnan başbakanları Saad el-Hariri, Necib Mikati, Fuad Sinyora ve Temmam Selam, Beyrut Limanı'ndaki patlamayı “Nekbe (büyük felaket)” olarak nitelendirdi. Hariri'nin Beyrut'taki konutunda bir araya gelen eski başbakanların görüşmesinin ardından ortak açıklamayı Fuad Sinyora okudu. Birleşmiş Milletler (BM) ile Arap Birliği’ne patlamanın sebeplerini ortaya çıkarmak için dürüst, profesyonel ve tarafsız yargıç ve araştırmacıların yer alacağı uluslararası veya Arap soruşturma komitesi oluşturulması çağrısı yapıldı. Patlamanın “korkunç ve benzeri görülmemiş” olarak nitelendirildiği açıklamada “Bu büyük felaketin Lübnanlıların hükûmete olan güveninde büyük çöküşe yol açtığı belirtildi. Lübnan Meclis Başkan Yardımcısı Elie el-Ferezli ise eski başbakanların çağrısını anında reddetti. Tartışmanın, eski Başbakan Refik el-Hariri'nin suikastı sonrasında yaşanan olayları hatırlattığını söyleyen Ferezli “Bu talep Lübnan devletinin yok sayılması anlamına gelir” dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...