HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

'Ermenistan işgal ettiği topraklardan çekilmeli'

Düzenleyen: /
'Ermenistan işgal ettiği topraklardan çekilmeli'
Aliyev, Azerbaycan, Ermenistan, Haber

DÜNYA Haberleri

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Birleşmiş Milletler (BM) 75. Genel Kurulu’na gönderdiği video-mesajda Erivan yönetimini ikaz etti.

Ermenistan'ın, Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesini ve çevresindeki yedi bölgeyi işgal ettiğini hatırlatan Aliyev "1993 yılında kabul edilen dört BM Güvenlik Konseyi kararı, Ermeni işgal altındaki Azerbaycan topraklarından derhâl ve şartsız geri çekilmesini talep ediyor. Ermenistan bu kararları hâlâ görmezden geliyor" dedi. Ermeni silahlı kuvvetlerini geri çekilmesi için uyaran Aliyev "Ermenistan Başbakanı, Azerbaycan'a karşı askerî operasyonlara katılmak zorunda kalacak on binlerce sivilden oluşan silahlı sivil gönüllü gruplarının kurulduğunu duyurdu. Bu, Ermeni liderliğinin yeni saldırgan niyetini açıkça göstermektedir. Ermenistan Savunma Bakanı ‘yeni topraklar için yeni savaş’ açıklamalarıyla tehdit ediyor.  Agresif söylemler, Ermenistan'ın yeni bir saldırıya hazırlandığını gösteriyor. BM'yi ve uluslararası toplumu Ermenistan'ın daha fazla askeri saldırganlığından kaçınmaya çağırıyoruz. Provokasyonların ve gerilimlerin tırmanmasının sorumluluğu Ermenistan liderliğine aittir” dedi. Aliyev, bölgede barış için Azerbaycan'ın işgal altındaki bütün topraklarından Ermeni silahlı kuvvetlerinin geri çekmesi gerektiğini söyledi.

SEFERBERLİK İLAN EDİLDİ
Öte yandan Azerbaycan Cumhuriyeti Seferberlik ve Askere Alma Hizmetleri Birimi, yedek kuvvetleri askerî göreve çağırdı. Seferberlik ilanı, Ermenistan’ın sınırdaki Tovuz bölgesine yönelik saldırıları sonrası geldi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...