Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı'dan Azerbaycan'a dayanışma mesajı

Düzenleyen:
KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı'dan Azerbaycan'a dayanışma mesajı

DÜNYA Haberleri

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Akıncı, Azerbaycan topraklarına yönelik saldırıları kınayarak, dost ve kardeş Azerbaycan halkına Kıbrıs Türk halkı adına dayanışma duygularını iletti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, yaptığı yazılı açıklamada, Ermenistan ile Azerbaycan arasında on yıllardır çözümsüz kalan Karabağ sorununun bir kez daha sıcak çatışmaya dönüştüğünü kaydetti.

Akıncı, "Uluslararası hukuk açısından Azerbaycan toprağı olan Yukarı Karabağ'da bağımsızlık görüntüsü altında süregiden Ermeni yönetimi, Azerbaycan tarafından haklı olarak kabul edilmemektedir." ifadesini kullandı.

Uluslararası camia nezdinde de çözümlenememiş bu sorunun can kayıplarına ve acılara neden olduğunu ve olmaya devam ettiğini kaydeden Akıncı, açıklamasında, "Azerbaycan topraklarına yönelik saldırıları kınarken, dost ve kardeş Azerbaycan halkına Kıbrıs Türk halkı adına dayanışma duygularımızı iletirim." ifadesine yer verdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...