Dünyanın en eski restoranı zorda

Dünyanın en eski restoranı zorda

DÜNYA Haberleri

Avrupa'da koronavirüs vakalarının en çok görüldüğü İspanya'da, başkent Madrid salgından en fazla etkilenen şehir oldu. Ülkede 40 binden fazla restoran ve eğlence yeri kapandı. Guinness Rekorlar Kitabı'na göre dünyanın en eski mekânı olan 295 yıllık "Botin" adlı restoran da krizden nasibini aldı.

Hemingway'in romanı ile ünlenen, Goya'nın tabak yıkadığı restoran ayakta kalmak için mücadele ediyor. 1725'ten beri hizmet veren restoran, ünü, birikimi ve kapasitesiyle diğer lokantalara nazaran şanslı olsa da, salgından dolayı büyük kayıplar yaşadı. Normalde günde 600 müşterinin ağırlandığı restoranda sayı 60'a düştü. 75 personelin 63'ü ise artık çalışmıyor. Mekânın aylık kaybı 60 bin avro civarında. Restoran işletmecisi Antonio Gonzalez, "Bu şekilde en fazla 1-2 yıl dayanabiliriz" dedi. MADRİD

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...