Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İşgalci Ermenistan'ın Karabağ'daki vahşeti uydu fotoğraflarında

İşgalci Ermenistan'ın Karabağ'daki vahşeti uydu fotoğraflarında

DÜNYA Haberleri

Google Earth'ten Karabağ’ın son hâlini görmek isteyenler, bir an "Burası Rakka mı?" diye sormadan edemiyor. Karabağ'da Türk'e ait ne varsa yerle bir eden Ermenistan; camileri yaktı, kütüphaneleri yıktı, mezarları tahrip etti. Tek bir Ermeni mezarlığının bile bulunmadığı kentte "Türkler yaşamıyor" algısına dayanak oluşturmak isteyen Ermenistan'ın, heykellere dahi ateş etmeye kadar varan işgalinin bilançosunun 600 milyar doları bulduğu belirtiliyor.

Yaklaşık 30 yıldır Ermeni işgali altında bulunan Dağlık Karabağ, bu süre içerinde Erivan yönetimi tarafından uygulanan talan politikalarıyla enkaza döndü. Zorla göç ettirilen Türklerin evleri yerle bir edildi. Azerbaycan Türklerine ait yerleşim bölgeleri yaşanamaz hâle geldi. Kütüphaneler, camiler, mezarlar yakıldı, yok edildi. Google Earth’den çekilen uydu fotoğrafları da Ermenistan’ın işgali altındaki Karabağ’daki talanı gözler önüne serdi. Bölge, ABD operasyonu sonrası yerle bir edilen ‘Rakka’yı andıran görüntüsüyle dikkat çekerken, diğer taraftan yarım asırdır Türkiye’nin gözü gibi baktığı Kapalı Maraş’ın görüntüsü ise şaşırttı.
Maraş’ta hiçbir eve, otele, yerleşim yerine ve ibadethanelere zarar verilmediği; yabancıların mülklerine, taşınmaz malların hiçbir hasar görmediği ortaya çıktı.

NE VARSA YOK ETTİLER
Ermenistan’ın Dağlık Karabağ’da gerçekleştirdiği talan politikasını gazetemize anlatan Azerbaycanlı Prof. Dr. Toğrul İsmayıl da çarpıcı bilgiler paylaştı. İsmayıl, “Karabağ’da camileri, kütüphaneleri, mezarlıkları, anıt ve heykelleri... her şeyi dağıttılar. Azerbaycan Türklerinin manevi merkezi Suşa’da 300 yıllık camiyi ahıra çevirdiler. Burayı kendilerine başkent yapmaya çalıştılar. Ermeni olmayan Hristiyanların bile kiliselerini dağıttılar” dedi.,

TÜRK’ÜN FARKI
Kapalı Maraş ve Karabağ... Birisi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) egemenliği altında, diğeri ise Ermeni işgali... 1974'te ateşkeş imzalandı. Türk yönetimine geçen Maraş'ta o günden bugüne ne yapım ne yıkım oldu. Türk yönetimi, kenti olduğu gibi bıraktı. Maraş'ta 46 yıldır bir çöp bile eksilmedi. 1992'de Karabağ'ı işgal eden Ermenistan ise, Türklere ait köyleri yakıp yıktı. İkisi arasındaki fark , uzaydan çekilen görüntülere yansıdı.

İZLERİMİZİ SİLİYORLAR
Ermeni işgalcilerce Karabağ’da Türk izlerinin silinmeye çalışıldığını belirten Prof. Dr. Toğrul İsmayıl şunları söyledi: "Kütüphaneler yağmalandı, arşivler dağıtıldı. Karabağ’da Ermeni mezarlığı yoktu. Türklere ait mezarlıkları yok ettiler. Amaç Türklerin burada yaşamadıkları propagandasını yapmak. İşgal edilmiş arazilerdeki Türk evleri yağmalandı, dağıtıldı. Kendilerine mal mülk edindiler. Ermeni olmayan Hristiyan nüfusunun tarihini de yok ettiler. Asırlık camileri tahrip ettiler. Belediyeye ait senetleri, evrakları yaktılar. SSCB döneminde tanınmış insanlarımız vardı; onların anıtlarını, heykellerini kurşunladılar. Ermenistan’ın Karabağ’da verdiği maddi zarar 450- 600 milyar dolar olarak tahmin ediliyor."

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...