HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Papa’dan eşcinselliğe onay

Düzenleyen: /
Papa’dan eşcinselliğe onay
Papa Francis, Lgbti, , Haber

DÜNYA Haberleri

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis, daha önce destek verdiği eşcinsellere şimdi de "Aile hakkına sahipler" sözleriyle arka çıktı.

Göreve geldiği günden bu yana her kesime şirin gözükmeye çalışan Papa Francis "Eşcinsel insanlar da Tanrı'nın çocuklarıdır ve bir aile hakkına sahiptir. Kimse dışlanmamalı veya bu yüzden üzülmemelidir. Gereken şey, sivil birlikteliklere ilişkin bir yasadır ki bu şekilde yasal güvenceye sahip olsunlar. Bunun için mücadele ettim" ifadelerini kullandı.

Papa'nın bu ifadeleri, Francesco isimli bir belegesel fimde sarfetti. 

ABD'de yaşayan Rusya doğumlu film yönetmeni Evgeny Afineevsky'nin, Papa Franciscus'u konu alan filmde, eşiyle birlikte üç çocuğu evlat edinen eşcinsel bir adamın hikayesi de işleniyor. 

Bu açıklamalar, Hristiyan dünyasında şoke etkisi yaptı. 

Franciscus, papa olmadan önce Buenos Aires Başpiskoposu olarak görev yaptığı dönemde eşcinsel evliliklere onay vermişti.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...