Ufo sandılar Google’ın balonu çıktı

Düzenleyen:
Ufo sandılar Google’ın balonu çıktı

DÜNYA Haberleri

Porto Riko'da yüzlerce kişi bir ateş topunun gece gökyüzünü aydınlattığını fark etti. Karayip adasının üzerinde uçan garip nesnelerle ilgili yetkilere sayısız ihbar yapıldı.

Etkileyici ışık gösterisi Salı gecesi Orionid meteor yağmuru zirve yaptığı sırada gerçekleşti. Çarpıcı olayın görüntülerini fotoğraflayan Frankie Lucena, görüntüleri sosyal medyada paylaştı. 
Gökyüzü gözlemcisi de olan Frankie Lucena, ateş topunun Toros takımyıldızındaki ışıltılı noktalarının adını taşıyan bir tür meteor olan Taurid olduğunu tahmin etti.
Daha sonra yapılan bir araştırma sonucu görünen nesnelerin Google'ın ana şirketi Alphabet'in geliştirdiği Project Loon'un balonları olduğunu ortaya çıkardı . WiFi donanımlı helyum balonları ağı, Google'ın gökyüzündeki bilgi toplama yeteneklerini artırma avantajı ile birlikte geniş bant erişimini genişletmeyi hedefliyor.
Karayip Astronomi Derneği , "Gökyüzünde görülenlerin bu balonlar olduğundan tamamen eminiz, çünkü çıplak gözün çoğu kişinin gördüğü aynı beyaz noktaları görebildiği bir zamanda teleskoplarla fotoğraf çekmeyi bile başardık" dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...