Macron Müslümanlara baskı için bahanesini buldu... Fransa’da bıçaklı saldırı: 3 ölü

Düzenleyen:
Macron Müslümanlara baskı için bahanesini buldu... Fransa’da bıçaklı saldırı: 3 ölü

DÜNYA Haberleri

​Fransa’nın Nice kentinde bir kilise yakınında düzenlenen bıçaklı saldırıda 3 kişi hayatını kaybetti.

Fransa, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un bizzat başını çektiği Müslüman düşmanlığına esir olurken ülkede bugün dikkat çekici bir olay yaşandı. Nice kentinde bıçaklı bir saldırgan, 3 kişiyi öldürdü. Polis, saldırganın yakalandığını duyurdu.


KİLİSE YAKININDA
Nice Belediye Başkanı Christian Estrosi, olayın bir terörist saldırı olarak değerlendirildiğini belirtti ve tanıdık bir ifade kullanarak "Polis müdahalesinde yaralanan şüpheli 'Allahu Ekber' diye bağırıyordu" dedi. Saldırının Notre-Dame kilisesinin yakınlarında meydana geldiği ifade edildi. İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, Twitter hesabından, Estrosi ile görüştükten sonra Bakanlıkta saldırıya ilişkin "kriz toplantısı" düzenlendiğini aktardı. Fransa Terörle Mücadele Savcılığının da saldırıya ilişkin soruşturma başlattığı kaydedildi.


ZAMANLAMA MANİDAR
Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un olay yerine gideceği ifade edildi. Ulusal Mecliste saldırıda hayatını yitirenler için bir dakika saygı duruşunda bulunuldu. Olayın adi bir vaka mı yoksa terör saldırısı mı olduğu şimdilik belli değil. Saldırganın kimliği konusunda bilgi yok. "Zamanlaması manidar" bulunan saldırıyı Fransız Cumhurbaşkanı Macron'un Müslümanlara baskıyı meşru kılmak için kullanacağından endişe duyuluyor. 

"ACİL SALDIRI" SEVİYESİNE GEÇTİLER
Bıçaklı saldırı sonrası Başbakan Jean Castex, terörle mücadele planını ülke genelinde "acil saldırı" seviyesine getirdi. Castex, saldırı sonrası Ulusal Mecliste yaptığı konuşmada, ülkenin terörle mücadele eylem planını “acil saldırı" seviyesine çıkardığını belirtti. Bu seviye kapsamında Fransız hükümeti, gerek görülmesi halinde yollar ve metroları kapatılabilecek, eğitime ara verebilecek, ayrıca siber saldırılar ve insansız hava araçlarına ilişkin düzenlemeler de yapabilecek. Fransızcada "vigipirate" olarak bilinen ve ilk defa 1978’de kabul edilen terörle mücadele eylem planı, "ihtiyat", "saldırı riski" ve "acil saldırı" olarak 3 aşamadan oluşuyor. Aralık 2016’da kabul edilen acil saldırı seviyesi, saldırı tehdidinde ya da saldırıdan hemen sonra devreye girebiliyor.


SÖZCÜ ÇELİK: KINIYORUZ
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Fransa’nın Nice şehrindeki Notre-Dame Kilisesi’ne gerçekleştirilen saldırıyı kınadı. AK Parti Sözcüsü Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Fransa’nın Nice şehrindeki Notre-Dame de Nice Kilisesi’nde gerçekleştirilen vahşi saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Terör, aşırılık ve şiddete karşı Fransız halkıyla dayanışma içinde olduğumuzu ifade ediyoruz. Hayatını kaybedenlerin yakınlarına taziyelerimizi sunuyoruz. Hangi ideoloji, din, etnisite, mezhep etiketine sahip olursa olsun terörün ve teröristlerin insanlık dışı yüzü değişmez. Masum insanları hedef alan her türlü eylem, insanlık dışı bir eylemdir” ifadelerini kullandı.
İletişim Başkanı Fahrettin Altun "Fransa'nın Nice şehrinde yapılan terör saldırısını kayıtsız, şartsız kınıyoruz. Böylesi bilinçsiz bir şiddetin İslam ile de Müslümanlar ile de hiçbir ilgisi yoktur" dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...