Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Beyaz Saray, 'Rusya ile görüşmeler biraz zaman alacaktır'

/ Kaynak: CHA
Beyaz Saray, 'Rusya ile görüşmeler biraz zaman alacaktır'

DÜNYA Haberleri  / CHA

Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney, Suriye'deki kimyasal silahlar konusunda Rusya ile yapılacak görüşmelerin ne kadar süreceğine dair net bir tarih vermedi.

Süreç içerisinde teknik olarak atılması muhtemel adımlara dikkat çeken Carney, "Bunun biraz zaman alacağını tahmin ediyorum." dedi. Günlük basın toplantısında konuşan Carney, ABD Başkanı Barack Obama'nın diplomasi sürecinde Kongre'nin Suriye'ye askeri harekat için oylamaya ara vermesinin uygun olacağına inandığını dile getirdi. Kongre'nin ertelemeye rağmen bu konudaki çalışmalarını sürdüreceğine dikkat çekti. nbsp;ABD'nin silahlı kuvvetlerinin inandırıcı bulunan tehditlerinin diplomatik yolu açtığına dikkat çeken Carney, "İki gün önceye kadar Suriye, kimyasal silahlara sahip olduğunu dahi reddediyordu. Rusya'dan, bu konuda son iki günde gördüğümüz işbirliği ve yararlı çalışmalar son iki yılda gördüklerimizden daha fazla. Bunun sebebinin başkanın, Esed'in sivillere karşı kullandığı kimyasal silahlar sebebiyle hesap vermesi gerektiği konusundaki ikna edici açıklamaları olduğunu düşünüyorum." şeklinde konuştu. Carney, diplomatik süreç konusunda bir tarih cetveli olup olmadığı şeklindeki soruya ise "Bu konuda size verebileceğim bir tarih cetveli yok." şeklinde cevap verdi. Teknik açıdan bakıldığında sürecin kimyasal silahların güven altına alınması, yerinin belirlenmesi ve uluslararası denetime alınması gibi çalışmaların biraz zaman alacağını ifade eden Carney, "Bildiğiniz gibi Dışişleri Bakanı John Kerry, Başkan Obnama'nın talimatı üzerine, mevkidaşı Sergey Lavrov ile görüşmek üzere Cenevre'ye gidiyor. Rusya ve ABD bu öneriyi değerlendirmek ve sonraki adımları belirlemek üzere teknik uzman, ekip ve delegasyonlarını getirecek. Bunun biraz zaman alacağını tahmin ediyorum." dedi. ABD olarak oyalama taktiklerini itibar etmeyeceklerini vurgulayan Carney, Rusya'nın önerisinin doğrulanabilir ve inandırıcı olması gerektiğini belirtti. Sözcü, ABD'nin müttefik ülkeler ile bu öneri konuyu değerlendirmeye devam edeceğini dile getirdi.

DÜNYA
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...