Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sarkozy'nin on yıl hapsi isteniyor

Sarkozy'nin on yıl hapsi isteniyor

DÜNYA Haberleri

Eski Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, 2012'de görevden ayrıldıktan sonra telefon dinleme skandalında yolsuzluk ve nüfuz sağlama suçlarından yargılanıyor.

Sarkozy hakkında ülkenin en zengin kadını L'Oreal'ın vârisi Liliane Bettencourt tarafından 2007 başkanlık kampanyasının kanun dışı finansmanı şüphesiyle ilgili soruşturma başlatılmıştı. Sarkozy ve avukatı Thierry Herzog'un, 2014 yılında soruşturma hakkında bilgi sızdırması karşılığında sulh hâkimi Gilbert Azibert'e Monako'da bir iş vadettiğinden şüpheleniliyor. Sarkozy, avukatı Herzog ve sulh hâkimi Azibert'le birlikte yargılanıyor. Sarkozy ve diğerleri on yıla kadar hapis ve bir milyon avro para cezasıyla karşı karşıya. Duruşmaların en geç 10 Aralık'ta başlaması planlanıyor. Fransa'da ilk defa eski bir cumhurbaşkanı yolsuzluktan yargılanıyor. Sarkozy'nin selefi Jacques Chirac, 2011 yılında kamu parasını kötüye kullanmaktan, güven ihlali ve çıkar çatışmasından suçlu bulundu ve 1995'ten 2007'ye kadar Paris Belediye Başkanı olarak görev yaptığı süre boyunca yaptığı eylemler sebebiyle iki sene ertelenmiş hapis cezasına çarptırıldı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...