HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Azerbaycan askeri, Ağdam’ın tahliyesinde Ermeni sivillere yardım etti

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Azerbaycan askeri, Ağdam’ın tahliyesinde Ermeni sivillere yardım etti
Ağdam, Haber

DÜNYA Haberleri  / İHA

Ermenistan işgalinden kurtarılan Ağdam'da Azerbaycan ordusu, eşyalarını alabilmek için onlardan yardım isteyen Ermeni sivillere eşyalarını almalarında ve köyü terk etmelerinde yardım etti.

Ermenistan işgalinden kurtarılan topraklarda, Ermeni sivillerin yerleşim yerlerinden tahliye süreci devam ederken, Ağdam şehrinin Gülablı köyünde yaşanan olay, Azerbaycan’ın sivil halka savaş açmadığını ve sivillere karşı uluslararası hukuka uygun davranıldığını bir kez daha gösterdi. Gülablı köyünü boşaltmaya hazırlanan Ermeni siviller eşyalarını alabilmek için Azerbaycan ordusundan yardım istedi. Azerbaycan askeri, Ermenilere eşyalarını almaları için yardım etmenin yanı sıra köyü terk etmelerinde de yardımcı oldu. Yaşanan olay sosyal medyaya yansırken, Azerbaycan askerinin bu davranışı, Azerbaycan’ın Ermeni sivillere uluslararası hukuka uygun şekilde muamele ettiğine bir kez daha kanıt teşkil etti.

Azerbaycanlı komutan Ermeni köylülere "Eğer kalmak istiyorsanız, kalın burada yaşayın. Azerbaycan vatandaşı olarak kalın. Biz burada yaşayanlara ne bir şiddet ne bir tepki ne de rencide edici bir söz söyledik. Doğru mu?" dedi.
Ermeni vatandaşları "Doğru" diye cevap verdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...