Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hapları vücutta istenilen bölgeye ulaştıracak manyetik sprey geliştiriliyor

Düzenleyen: / Kaynak: DIŞ HABERLER
Hapları vücutta istenilen bölgeye ulaştıracak manyetik sprey geliştiriliyor

DÜNYA Haberleri  / DIŞ HABERLER

Hong Kong’da City University’deki bilim adamları, polivinil alkol, gluten ve demir partiküllerinden manyetik bir sprey geliştirdi.

 ‘M-spray’ isimli sprey, aktive edildiğinde istenilen objeye yapışıyor ve manyetik alandan faydalanarak onu ilerletebiliyor. Araştırmacılar, bu spreyi haplarda kullanmayı ve ilaçları vücutta istenilen yere yönlendirmeyi planlıyor. Püskürtüldüğünde objenin etrafında bir milimetrenin çeyreğinden daha az kalınlıkta bir film oluşuyor. Araştırmaya liderlik eden Dr. Shen Yajing, “Bizim gayemiz, manyetik bir örtüyle kaplayarak herhangi bir objeyi bir robota dönüştürmek ve harekete geçirmektir. Spreyde kullandığımız tüm maddeler dokulara uyumludur. Parçalanan kaplama insan vücudu tarafından emilebilir veya atılabilir” dedi. Sprey, anestezi yapılan tavşanlar üzerinde denendi ve filme alındı. Kaplamanın çözündüğünü ve kapsülün hedefe vardığını tespit eden araştırmacılar, bunun ilaç dağıtımı dahil pek çok biyomedikal uygulamada kullanılmasını hedefliyor.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: DIŞ HABERLER
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...