6 çocuğunu yakarak öldürdü, 8,5 sene sonra serbest bırakıldı

Düzenleyen: / Kaynak: DIŞ HABERLER
6 çocuğunu yakarak öldürdü, 8,5 sene sonra serbest bırakıldı

DÜNYA Haberleri  / DIŞ HABERLER

İngiltere’de Mairead Philpott (38) isimli kadın, 2012’de kocası Mick ile birlikte Derby şehrindeki evlerini yakmış, 6 çocuğu yanarak ölmüştü. Kocası müebbet, Mairead da 17 sene hapse mahkum edilmişti. Kadın, cezasının tam olarak yarısını bile çekmeden serbest bırakıldı.

8,5 sene sonra serbest bırakılan kadın, 3 ay sabahtan akşama kadar, vergi mükelleflerinin vergileriyle finanse edilen bir evde rehabilitasyondan geçecek. Yeni bir kimlik verilen kadının bu kadar az bir cezayla kurtulması ülkede büyük tepkiyle karşılandı. Suç Önleme Merkezi isimli düşünce kuruluşundan David Spencer, “Bu adalet değil. 6 masum yavrusunun her biri için bir seneden biraz fazla hapis yattı. Karar, İngiliz adalet sistemiyle alaydır” dedi. Bazıları da “O, hapishaneden 6 çocuğunu öldürmüş bir anne gibi değil bir ünlü gibi konvoyla alındı” diye tepki gösterdi. Aile, devletten yardım alabilmek için evi yakmış, fazla benzin döktükleri için olay kontrolden çıkarak 6 çocuklarının ölümüyle sonuçlanmıştı.

6 çocuğunu yakarak öldürdü, 8,5 sene sonra serbest bırakıldı

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: DIŞ HABERLER
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...