Honduraslı göçmenler “Sözünü tut Biden” diyerek ABD’ye yürüyor

Düzenleyen:
Honduraslı göçmenler “Sözünü tut Biden” diyerek ABD’ye yürüyor

DÜNYA Haberleri

ABD’nin seçilmiş başkanı Joe Biden’ın mevcut göçmen politikalarını değiştireceğini açıklamasının ardından ABD'ye gitmek üzere Guatemala sınırını geçen binlerce Honduraslı göçmen Meksika'ya ilerliyor.

Daha kaliteli bir hayat için yola çıkan ve cuma günü müdahalelere rağmen Guatemala sınırını geçen Honduraslı 7 binden fazla göçmen, Joe Biden’ın göreve başlamasının ardından ABD’nin sınırlarının kendilerine açılmasını umuyor. Göçmen haklarıyla ilgili kuruluş Pueblo Sin Fronteras, “Biden hükümetinin sözlerini tutması için çalışıyoruz” açıklamasını yaptı. Guatemala göçmenlik idaresi son iki gün içinde 7 ila 8 bin göçmenin Honduras'tan Guatemala'ya girdiğini açıkladı. 

Honduraslı göçmenler “Sözünü tut Biden” diyerek ABD’ye yürüyor
MEKSİKA SINIR GÜVENLİĞİNİ ARTIRIYOR
Guatemalalı göçmenlik yetkilileri, kervanın Meksika’nın güneyindeki Tecun Uman'a doğru ilerlediğini açıkladı. Meksika, göçmenlerin sınıra yaklaşması üzerine ABD ile olan mevcut anlaşma kapsamında hazırlıklara başlayarak, göçmenlerin "yasa dışı girişine" izin vermeyeceğini duyurdu. Chiapas ve Tabasco sınır eyaletlerinde 500 göçmenlik memuru görevlendirdi.

BİDEN GÖÇMENLERE YEŞİL IŞIK YAKMIŞTI
20 Ocak'ta göreve başlaması planlanan Joe Biden, göreve gelir gelmez yeni bir göçmen yasasını sunacağını açıklamıştı. ABD basını Biden’ın göçmen planının, ABD'de yaşayan 11 milyon yasa dışı göçmen için bir "vatandaşlığa giden yol" içerdiğini yazmıştı. Biden’ın, Trump'ın yasa dışı göçü caydırmak için uyguladığı birçok sert politikaya da son vermesi bekleniyor. 

Honduraslı göçmenler “Sözünü tut Biden” diyerek ABD’ye yürüyor
TRUMP, SALI GÜNÜ UYARMIŞTI
Trump, salı günü Meksika’nın sınırına yaptığı ziyaret sırasında, Biden’ın planladığı göçmen politikası değişikliklerini eleştirmişti. Trump, “Daha önce hiç görmediğiniz bir yasa dışı göç dalgası yaşanacak. Geliyorlar çünkü sonunda kendilerine hiçbir şey olmayacağını düşünüyorlar" ifadelerini kullanmıştı.   

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...