Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Covid-19'a yakalanan Japon evinde intihar etti

Düzenleyen:
Covid-19'a yakalanan Japon evinde intihar etti

DÜNYA Haberleri

Japonya’da Covid-19 teşhisi konulan bir kişi kendini izole ettiği evde intihar etti. Neredeyse hiçbir hastalık semptomu göstermeyen kadın, çevresindeki insanlara sorun çıkardığı için üzgün olduğunu belirten bir not bıraktı.

Covid-19 vaka sayılarındaki artışın sürdüğü Japonya güne şoke eden bir haberle uyandı. Tokyo'da yaşayan ve ismi açıklanmayan 30'lu yaşlardaki bir kadın Covid-19 testinin pozitif çıkmasının ardından evinde intihar etti. Bu ay başlarında virüsten enfekte olduğunu öğrenen kadın neredeyse hiçbir semptom göstermezken, teşhisin ardından kendini evinde izolasyona aldı. Virüsü başka kişilere bulaştırmış olmaktan endişe ettiği öğrenilen kadının, ardında bıraktığı notta çevresindeki insanlara sorun çıkardığı için üzüldüğünü ifade etti.

Uzmanlar uyardı
Korona virüs pandemisinin psikolojik etkilerine dikkat çeken uzmanlar ise evde iyileşmeyi bekleyen hastalara profesyonel desteğin gerekli olduğunu vurguladı. Enfekte olan birçok insanın suçluluk duygusu ve baskı hissettiğini belirten psikologlar, hastaların bedensel sağlığı kadar ruhsal durumlarını da takip edecek bir sistemin oluşturulmasının gerekliliğine dikkat çekti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...