Eski Yunan bakan denizde ölü bulundu

Eski Yunan bakan  denizde ölü bulundu

DÜNYA Haberleri

Yunanistan’da, 1972 yılındaki askerî cuntadan yüzerek Arnavutluk’a kaçan Kamu Düzeni Bakanı Sifis Valirakis denizde ölü bulundu.

Atina Haber Ajansı’na göre 77 yaşındaki eski sosyalist bakan Valirakis’in kaybolması üzerine eşi, sahil güvenlik ekiplerini aradı. Yapılan arama çalışmasında önce Valirakis’in şişme botu Evia adası yakınlarında motoru çalışır halde bulundu, daha sonra yaklaşık bir deniz mili uzaklıkta cesedine ulaşıldı.
Valirakis, 1967-74 yılları arasında ülkeyi yöneten askerî rejime karşı savaşan militan grup Panhellenik Kurtuluş Ordusunun bir üyesiydi. Askerî cuntaya karşı düzenlenen çok sayıda bombalı saldırıya katılan da Valirakis, Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) kampında eğitim gördü. 1971’de tutuklandı ve Korfu adasında hapsedildi. Valirakis, bir sene sonra cezaevinden kaçmayı başardı ve yüzerek Arvanutluk’a ulaştı. Enver Hoca yönetiminden sığınma talebinde bulunanan Valirakis, casuslukla suçlanarak tutuklandı ancak daha sonra dünyanın dört bir yanından siyasi arkadaşlarının müdahalesi üzerine serbest bırakıldı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...