Umman Körfezi'nden geçen İsrail'e ait yük gemisinde patlama

Düzenleyen:
Umman Körfezi'nden geçen İsrail'e ait yük gemisinde patlama

DÜNYA Haberleri

İsrail'e ait bir kargo gemisinin geçişi sırasında Umman Körfezi'nde patlama meydana geldiği, olayda can kaybının olmadığı belirtildi.

Umman Körfezi'nde bir kargo gemisinin geçişi sırasında patlama meydana geldi. Birleşik Krallıklar Deniz Ticaret Operasyonu'nun verdiği bilgiye göre mürettebat arasında can kaybı yaşanmadığı, geminin de güvende olduğu kaydedildi. Patlama nedeniyle geminin en yakın limana doğru hareket ettiği aktarıldı. Bahama bayraklı "MV Helios Ray" gemisinin Tel Aviv merkezli "Ray Shipping" firmasına ait olduğu ifade edildi. "Ray Shipping" firmasının kurucusu Abraham Ungar'ın, İsrail'in en zengin kişileri arasında yer aldığı belirtildi. Öte yandan Umman Körfezi'nde, 2019'da da tanker ve yük gemilerinin geçişi sırasında bir dizi patlama meydana gelmişti. Dönemin ABD Başkanı Donald Trump, patlamaların arkasında İran'ın yer aldığını savunmuş, Tahran yönetimi ise bu iddiaları reddetmişti.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...