İngiltere’de vahim tablo: 1 milyon kişi biyolojik babasını bilmiyor

Düzenleyen:
İngiltere’de vahim tablo: 1 milyon kişi biyolojik babasını bilmiyor

DÜNYA Haberleri

İngiltere’de yayımlanan DNA Aile Sırları isimli televizyon programı, toplumun içinde bulunduğu durumla ilgili çok vahim bir tablo ortaya koydu.

 BBC muhabiri Stacey Dooley’in sunduğu programda, her 50 kişiden birinin biyolojik babasının kim olduğunu bilmediği kaydedildi. Programa göre ülkede 1 milyon kişi, gerçek babasını bilmeden yaşıyor. Programa katılan genetik uzmanı Turi King, “Bazı durumlarda adam, çocuğun biyolojik babası olduğunu sanıyor ama gerçek öyle değil. Bazı durumlarda da kadın, çocuğu küçükken yeni bir ilişkiye başlıyor, yeni baba da çocuğu kendi çocuğu gibi büyütüyor” dedi. Evlatlık alma da korkunç istatistiğe katkı yapan diğer unsur. Prof. King, sahte babalığın "daha fazla fırsatın olduğu şehirlerde" ve "düşük gelirli gruplar arasında" daha yaygın olduğunu ifade etti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...