HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Suriye'de acı tablo: Savaşın zararı 1,2 trilyon doları geçti

Düzenleyen: /
Suriye'de acı tablo: Savaşın zararı 1,2 trilyon doları geçti
Suriye, Suriye İç Savaş, Haber

DÜNYA Haberleri

Yardım kuruluşu World Vision ve danışmanlık şirketi Frontier Economics ortak araştırma yaparak Suriye'deki savaşın acı tablosunu ortaya koydu.

“Çok Yüksek Bir Bedel: Suriyeli Çocuklar İçin Çatışmanın Maliyeti” başlığını taşıyan araştırmada, Suriye'de 15 Mart 2011'den bu yana süren çatışmalar, bombalı saldırılar ve halkın yerinden edilmesi sonucunda yaşanan ekonomik zarar hesaplandı. Araştırmada Suriye'de 2011'de reform talebiyle başlayan barışçıl gösterilerin Beşar Esad rejiminin kanlı müdahalesiyle iç savaşa dönüşmesinin ülkeye on yıllık maliyetinin 1,2 trilyon doları geçtiği kaydedildi. İç savaşın bugün sona ermesi hâlinde artçı maliyetlerin ise 2035 yılına kadar 1,7 trilyon doları bulacağı aktarıldı.

HAYAT SÜRESİ AZALDI
Ayrıca araştırmada ülkede yaşanan iç savaşın çocukların hayat süresinin son on yılda yüzde 13 gibi bir oranda azalmasına sebep olduğu ifade edildi. Suriye’de son on yılda 55 bini çocuk olmak üzere 600 binden fazla insanın öldüğüne yer verilen araştırmada, 13 milyona yakın Suriyelinin evlerini kaybettiği belirtildi.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...