Türkiye hadsiz bildiriyi, dünya Türkiye'nin SİHA başarısını konuşuyor

Düzenleyen:
Türkiye hadsiz bildiriyi, dünya Türkiye'nin SİHA başarısını konuşuyor

DÜNYA Haberleri

Türkiye emekli amirallerin hadsiz bildirisini; dünya ise Türkiye'nin silahlı insansız hava araçlarıyla elde ettiği başarıyı konuşuyor. Türkiye ile ilgili son çarpıcı yorum Almanya'nın önde gelen gazetelerinden Frankfurt Allgemeine Zeitung'dan geldi. Gazete Azerbaycan tarafından kullanılan Türk SİHA'larının, 190'dan fazla Ermeni tankını ve zırhlı aracını imha etmesiyle ilgili haberlerin Alman ordusunda şoka sebep olduğunu, ordunun modernizasyona gitmesi gerektiğini yazdı.

Türkiye emekli amirallerin hadsiz bildirisini; dünya ise Türkiye'nin silahlı insansız hava araçlarıyla elde ettiği başarıyı konuşuyor.
Türk SİHA'larının Karabağ savaşında Ermenistan ordusunu tarumar etmesi dünyada savunma sanayisindeki dengeleri değiştirdi.
Azerbaycan’ın iki aydan kısa bir süre içinde Dağlık Karabağ’daki 26 yıllık Ermenistan işgaline son verdiği operasyonda Türk İHA ve SİHA’ları gücünü ispatladı.
ABD, Rusya, İngiltere ve Almanya gibi süper güçler Türkiye'nin başırısından hareketle ordusunu revize etme kararı aldı.
Rusya, Savunma Bakanlığı'nın devlet sanayi şirketinden silahlı insansız hava araçları projelerini en kısa süre içerisinde tamamlamasını istedi.

İngiltere SİHA'lara yönelecek
İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallece, Türkiye'nin yeni nesil silahlı insansız hava araçlarını örnek gösterdi. İngiliz ordusu gelecek hedeflerini paylaştı. Ordu gelecek çatışmalar için SİHA ve İHA'ların kullanılmasını öngörüyor. Bu amaçla 4 yılda 85 milyar sterlinlik savunma harcaması yapılacak.

ABD'ye örnek oldu
Ünlü savunma dergisi Foreign Policy'ye göre, Türk SİHA'ları, ABD ordusunu yeni savunma yöntemleri geliştirmeye yöneltti. Foreign Policy dergisinde yayımlanan bir makalede, Karabağ'da SİHA'ların Ermenistan'ın hava savunma sistemlerini ve ağır zırhlı kuvvetlerini etkisiz hale getirdiği, bu sebeple gelişmiş ülkelerin işlevsiz kalan savaş taktiklerini yeniden düzenlemek zorunda kaldığı yorumu yapıldı. Eski ABD Ordusu Asimetrik Harp Grubu Başkanı Albay Scott Shaw'ın kaleme aldığı makalede "Artık ABD veya Rusya olmanıza gerek yok. Kombine silah savaşına girişin maliyeti düşünülenden daha düşük hale gelmiştir. Potansiyel olarak havadan yere veya havadan havaya bir faaliyet yürütmek için mükemmel eğitimli, muhteşem bir yetenek olan Birleşik Devletler Hava Kuvvetleri gibi bir şeye ihtiyacınız yok" ifadesine yer verildi. 

Almanya şoke oldu
Son olarak Almanya'nın ulusal gazetelerinden Frankfurt Allgemeine Zeitung, Türkiye'nin ürettiği silahlı insansız hava araçlarının (SİHA) gösterdiği başarılı performansın Alman ordusunda şoka neden olduğunu ve Savunma Bakanı Annegret Kramp-Karrenbauer'in hava savunma sistemini yeniden tasarlamak için öneriler hazırladığını yazdı. 
Gazetenin yazarı Peter Carstens "Alman ordusu insansız hava araçlarına karşı çaresiz" başlığı ile makale kaleme aldı. Carstens yazısında, Almanya Savunma Bakanı Annegret Kramp-Karrenbauer'in, Almanya Silahlı Kuvvetlerinin silahlı insansız hava araçlarına (SİHA) karşı savunma konusunda ciddi derecede yetersiz olduğunu kabul ettiğini hatırlatarak, SİHA saldırıları nedeniyle Alman ordusunda acilen modernizasyona gidilmesi gerektiğini işaret etti. 
Carstens, "SİHA saldırılarının tehdidi nedeniyle acilen hava savunma sisteminin değiştirilmesine ihtiyacı var. Alman Silah Kuvvetleri mükemmel durumda değil. Ancak Alman ordusunun SİHA saldırılarına karşı neredeyse savunmasız olduğunun kabulü sürpriz oldu" ifadelerini kullandı. Makalede Azerbaycan ile Ermenistan arasında Dağlık Karabağ'da yaşanan savaşta kullanılan SİHA'lara değinen Carstens, "İsrail ve Türkiye'den alınan Azerbaycan'ın SİHA'ları, 190'dan fazla Ermeni tankını ve zırhlı aracını imha etti. Saldırılara karşı savunmasız oldukları için Ermeni birlikleri morallerini bozdu. Bununla ilgili haberler Alman ordusunda bir şoka neden olmuştu" ifadelerine yer verdi. 
Carstens, bu durumun Alman ordusunda modernizasyona yol açtığına işaret ederek, "Bu nedenle Savunma Bakanı, açığı hızla kapatmak ve bir bütün olarak hava savunma sistemini yeniden tasarlamak için yüksek baskı altında öneriler hazırladı" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...