Ankara krizi Michel’in koltuğunu sallıyor!

Ankara krizi Michel’in koltuğunu sallıyor!

DÜNYA Haberleri

AB Konseyi Başkanı Charles Michel ve AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen’in Türkiye'ye yaptığı resmî ziyarette yaşanan 'koltuk krizi’ büyüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yapılan görüşmede kendisi tekli koltuğa oturan ve Leyen’i kanepede oturmaya mecbur bırakan Michel, ilk başta Türkiye’yi suçlamaya kalkmıştı. Ancak AB kaynakları, Leyen’in görüşmede koltuk yerine kanepeye “sürülmesinin”, “Leyen ile aynı statüde görünmek istemeyen” Michel’in isteği ile olduğunu bildirdi. Avrupa basınının da, suçlunun Türkiye değil, Michel olduğunu yazması üzerine istifa baskısı artmaya başladı. AB’deki demokratlar Michel’in “acil” istifasını istedi. Ayrıca Avrupa’daki kadın dernekleri de Michel’in istifa etmesi için imza kampanyası başlattı. Bu arada, istifa baskılarına direnen Michel’in yakın çevresine “Uykularım kaçıyor” diyerek hatasını kabul ettiği belirtiliyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...