HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

NATO’da Donbass hareketliliği

Düzenleyen: /
NATO’da Donbass hareketliliği
Donbass, Nato Donbass, Ukrayna Rusya, Haber

DÜNYA Haberleri

Rusya’nın Ukrayna sınırında bölgede askerî varlığını ve hareketliliğini artırmasının ardından NATO’da üst düzey ziyaretler gerçekleşecek.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, bugün NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile görüşecek. ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken da Kuleba’dan bir gün sonra Brüksel’de olacak. Bakan Austin, Genel Sekreter Stoltenberg ile görüşme gerçekleştirecek. Avrupa Birliği’nin (AB) gündeminde de Ukrayna-Rusya gerilimi bulunuyor. AB ülkelerinin dışişleri bakanlarının gayriresmî toplantısı 19 Nisan’da yapılacak ve toplantının ana gündem maddelerinden birini bu konu oluşturacak. AB yetkilileri, Rusya’nın sınırdaki askerî hareketliliğini ciddi endişeyle takip ettiklerini belirterek Rusya’ya gerilimi tırmandırmama çağrısında bulundu. Ukrayna Dışişleri Bakanlığı da, Rusya’yı askerî birliklerini Ukrayna sınırından çekmeye ve Minsk anlaşmalarının hükümlerini yerine getirmeye davet etti. Donbass’ın sözde bağımsızlığını ilan eden Rusya yanlısı ayrılıkçılar tarafından işgal edilmesinin ardından 2014’ten bu yana süren çatışmalarda 13 binden fazla kişi hayatını kaybetti.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...