Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD'nin Meksika ve Kanada sınırları korona nedeniyle 1 ay daha kapalı

Düzenleyen:
ABD'nin Meksika ve Kanada sınırları korona nedeniyle 1 ay daha kapalı

DÜNYA Haberleri

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle Mart 2020'den bu yana kapalı olan ABD ile Kanada ve Meksika arasındaki sınırının 1 ay daha kapalı kalacağı bildirildi.

ABD İç Güvenlik Bakanlığından yapılan açıklamada, salgın nedeniyle yaklaşık 1 yıldır sınırların zorunlu olmayan geçişlere kapalı olması kararının 21 Mayıs'a kadar uzatıldığı kaydedildi.

ABD yönetimi her ay Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nin (CDC) yönerge ve tavsiyelerini değerlendirerek sınır geçişlerinde salgının kontrolüne ilişkin düzenlemeleri güncelliyor. Bir yılı aşkın süredir kapalı olan sınırlardan sadece "zorunlu geçiş" olarak tanımlanan kategorideki kişiler geçebiliyor.

Öte yandan bazı Kongre üyeleri söz konusu kararı doğru bulmadıklarını dile getirirken Demokrat Texas Vekili Henry Cuellar, Meksika sınırından ABD'ye yasa dışı göçmenlerin kabul edildiği bir noktada sınırın kapalı tutulmasının "anlamsız" olduğunu savundu.

ABD ile Kanada ve Meksika, geçen yıl mart ayında salgının yayılmasını yavaşlatabilmek amacıyla kara sınırlarını kapatma kararı almıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...