Kolombiyalılar İspanya'da da sokağa döküldü

Düzenleyen:
Kolombiyalılar İspanya'da da sokağa döküldü

DÜNYA Haberleri

Kolombiya'da halk, hükümetin vergi reformuna karşı ayaklandı. Eylemler, 9 gündür sürerken İspanya'da yaşayan Kolombiyalılar da sokağa döküldü.

Kolombiya hükümeti, halktan daha fazla vergi toplanması amacıyla vergi reformu yasa tasarısı hazırladı. Bunun ardından halk 28 Nisan'da protestolar başlattı. Polis ile eylemciler arasında ara ara çatışmalar yaşandı. Çıkan olaylarda binden fazla kişi yaralandı, 500'den fazla kişi gözaltına alındı, 24 gösterici de can verdi. Bu yaşananlar sonrası hükümet geri adım attı. 

SOKAKLAR SARI, MAVİ, KIRMIZI

Bu arada, İspanya'da yaşayan Kolombiyalılar, ülkelerindeki protestoculara Barselona, Madrid ve Valencia şehrinden destek verdi. Eylemciler, üstlerinde Kolombiya milli takımı formaları, ellerinde Kolombiya bayrakları ile şehir merkezine yürüdü. Göstericiler sık sık, "Kolombiya, arkadaşım, Barselona seninle", "Evet, yapabiliriz" ve "Çok yaşa Kolombiya"nın yanı sıra ülkedeki protestoları aşırı sol gerilla gruplarıyla ilişkilendiren eski Kolombiya Devlet Başkanı Alvaro Uribe aleyhinde sloganlar attı.

Öte yandan, Ulusal İstatistik Enstitüsü verilerine göre, İspanya'da yaklaşık yarım milyon Kolombiyalı yaşıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...