Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türkiye'den İsrail'e Filistin tepkisi: Şiddetle kınıyoruz

Düzenleyen:
Türkiye'den İsrail'e Filistin tepkisi: Şiddetle kınıyoruz

DÜNYA Haberleri

Türkiye, Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamayla İsrail'i, Gazze'de aralarında çocuklarında bulunduğu masum sivillerin katledildiği alçak hava saldırısını şiddetle kınadı.

İşgalci İsrail, zalim tutumlarına bir yenisini daha ekleyip Gazze'de hava saldırısıyla masum sivilleri hedef almasının ardından Türkiye'den tepki geldi. Dışişlerin'nden yapılan açıklamada; "İsrail'in Gazze'de çocukların da bulunduğu çok sayıda masum insanın hayatını kaybettiği saldırılarını şiddetle telin ediyoruz" derken, "İsrail, Filistin topraklarında olayların bu raddeye ulaşmasının baş sorumlusudur" açıklamasında bulundu.

Derhal son verilmeli
İsrail'in söz konusu saldırgan ve tahrikkar politikalarının, Orta Doğu'da şiddetin sona erdirilmesine ve diyalog ve uzlaşının hakim kılınmasına yönelik çabalara katkı sağlamayacağının açık olduğu vurgulanan açıklamada, "İsrail yönetiminin, ayrımsız ve orantısız güç kullanmak suretiyle Filistin halkının meşru hak ve taleplerini bastıramayacağını artık idrak etmesi ve bölgede husumet ve gerilimi daha da artırmaktan başka bir amaca hizmet etmeyen bu tür askeri yöntemlere derhal son vermesi sağlanmalıdır." değerlendirmesi yapıldı.

Açıklamada, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun, bölgede gerilimin düşürülmesine ve İsrail'in saldırgan tutumuna son vermesinin sağlanmasına yönelik Birleşmiş Milletler, İslam İşbirliği Teşkilatı ve diğer uluslararası platformlarda atılabilecek adımlara ilişkin, İİT Genel Sekreteri Yusuf el Useymin'in yanı sıra bölgedeki ülkeler ve çeşitli Avrupa ülkelerindeki mevkidaşlarıyla telefon görüşmeleri gerçekleştirdiği vurgulandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...