HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

İsrail güçleri, Mescid-i Aksa’da ibadet edenlere saldırdı

Düzenleyen:
İsrail güçleri, Mescid-i Aksa’da ibadet edenlere saldırdı
İsrail Güçleri, Story_, Haber

DÜNYA Haberleri

İsrail güçlerinin Mescid-i Aksa’nın Bab Al-Silsila Kapısı yakınlarında yeniden Filistinlilere saldırdığı bildirildi.

İsrail güçlerinin Kudüs’te Filistinlilere yönelik saldırıları yeniden başladı. Mescid-i Aksa'nın avlusuna baskın düzenleyen İsrail güçleri, ibadet edenlere plastik mermi, göz yaşartıcı gaz ve ses bombaları ile saldırdı. Mescid-i Aksa’nın Bab Al-Silsila Kapısı yakınlarında düzenlenen saldırıda, Bab Al-Asbat tarafına da çok sayıda İsrail gücünün konuşlandığı aktarıldı. Saldırıda yaralanan bildirilmedi.

Şam Kapısı’nda da müdahale

Öte yandan İsrail polisi Mescid-i Aksa’nın içinde bulunduğu Eski Şehir bölgesinin Şam Kapısı’nda da Filistinli gençlere müdahale etti.

İsrail polisi, teravih namazı sonrası Şam Kapısı’nda toplanan gençlere ses bombaları ve toplumsal olaylara müdahale aracı ile tazyikli pis sus sıktı.

Ayrıca bölgede bulunan Mustaribin olarak bilinen İsrail sivil giyimli özel polisleri de bir genci gözaltına aldı.

Mescid-i Aksa’nın içerisinde ve çevresinde gerilim devam ediyor.

Filistin Kızılayı yaptığı yazılı açıklamada, İsrail polisinin Mescid-i Aksa’da yaşanan olaylarda yaralananlara müdahale için giden sağlık ekiplerine izin vermediği belirtildi.

 

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...