Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İsrail 'Gazze'ye girildi' açıklamasının ardından geri adım attı

Düzenleyen:
İsrail 'Gazze'ye girildi' açıklamasının ardından geri adım attı

DÜNYA Haberleri

İşgalci İsrail ordusu, akşam saatlerinde Gazze Şeridi’ne kara operasyonu başlattığını ve İsrail askerlerinin Gazze’ye girdiğini duyurmuştu ancak son açıklama ile geri adım attı! İsrail ordu sözcülüğü ise “Gazze’ye girildiği" şeklindeki açıklamasını yinelemekten kaçınarak, "askerlerin girip girmediğini teyit edemeyiz" dedi.

Gazze Şeridi'ne düzenlediği hava saldırıları ile onlarca masum Filistinli Müslüman'ı öldüren işgalci İsrail'in ordu sözcüsü Jonathan Conricust akşam saatlerinde yaptığı açıklama ile, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne kara operasyonu başlattığını söylemişti. Conricust, İsrail askerlerinin Gazze Şeridi'ne girmeye başladığını vurgulayarak, operasyonla ilgili şu aşamada daha fazla detay veremeyeceğini belirtmişti ancak daha sonra yapılan açıklamada geri adım atıldı!

İSRAİL'DEN BİR AÇIKLAMA DAHA: GAZZE'YE GİRİLDİĞİNİ TEYİT EDEMEYİZ
İsrail ordu sözcülüğü, “Gazze’ye girildiği" şeklindeki açıklamasını yinelemekten kaçınarak, "askerlerin girip girmediğini teyit edemeyiz" dedi.
AA muhabirine konuşan bir diğer İsrail Ordusu Sözcüsü Avichay Adraee ise askerlerin Gazze Şeridi'ne girip girmediğini teyit edemeyeceğini belirterek, "Sadece Gazze Şeridi’ne havadan ve karadan bir saldırı başlatıldığını söyleyebilirim." dedi. Adraee, daha önce Conricust'un yaptığı açıklamalar ile ilgili "tercüme hatası" olduğunu ileri sürdü.
Adraee, "Jonathan’ın (Conricust) dediklerini ne yalanlıyorum ne teyit ediyorum ne de buna ilişkin bir yorum yapıyorum." ifadelerini kullandı.

İSRAİL BASINI ORDUYU ELEŞTİRDİ
Times of İsrail gazetesinde çıkan bir haberde, ordunun yabancı basını yanlış bilgilendirdiği belirtildi. Haberde Conricust'a "İsrail askerleri Gazze'ye girdi mi?" sorusu yöneltildiğinde buna "Evet" diye cevap verdiği kaydedildi.
Conricust, İsrail ordusundan yapılan "Gazze'ye havadan ve karadan saldırıyoruz" şeklindeki yazılı açıklamasının ardından sorular üzerine AA, Washington Post ve İsrail'in I24 kanalı dahil bazı yabancı basın kuruluşlarına, "İsrail askerleri Gazze'ye girdi" demişti.

HAMAS'TAN AÇIKLAMA
Hamas tarafından yapılan açıklamada ise, İsrail’in Gazze'ye son birkaç dakika içinde 150'den fazla hava saldırısı gerçekleştirdiği belirtildi.

İsrail'in 10 mayıstan bu yana abluka altına aldığı Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 28'i çocuk, 15'i kadın olmak üzere 109 Filistinli şehit olmuş, 621 kişi de yaralanmıştı.

İsrail 'Gazze'ye girildi' açıklamasının ardından geri adım attı

NETANYAHU: SON SÖZÜ HENÜZ SÖYLEMEDİK
İsrail Başbakanı Netanyahu açıklamasında, "Hamas'a ağır bir bedel ödeteceğimizi söylemiştik. Şu an bunu yapıyoruz ve sonuna kadar devam edeceğiz. Son söz henüz söylenmedi." dedi.

İSRAİL'DE YENİDEN SİREN SESLERİ
İşgal devleti İsrail’in Gazze Şeridi’ne saldırmasının ardından İsrail'in güneyinde ve Aşdod kentinde siren sesleri yeniden çalmaya başladı. Aşkelon kentine roketlerin düşmesi sonucu pek çok mahallede elektriklerin kesildiği bildirildi.  Hamas’ın silahlı kanadı El Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'ndeki sivillerin ve sivil tesislerin hedef alınmasına yanıt olarak İsrail'in Aşkelon kentine 100 roket atıldığını duyurdu.

BM GENEL KURULU PAZAR GÜNÜ TOPLANACAK
ABD'nin BM Büyükelçisi Linda Thomas-Greenfield, "BM Güvenlik Konseyi pazar günü İsrail ve Gazze'deki durumu görüşmek üzere toplanacak" dedi.

GAZZE'DE ŞEHİT SAYISI YÜKSELİYOR
İşgalci İsrail’in savaş uçakları, Gazze’nin güneyinde bulunan Refah şehrindeki bir sivil eve isabet etti. Hava saldırısında 6 kişi şehit oldu. 10 mayıstan beri süren saldırılarda toplam şehit sayısı 109 oldu.

TÜRKİYE'DEN PEŞ PEŞE TEPKİLER
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları, yeni katliamların habercisidir. İsrail'in hukuk dışı ve işgalci tavrına karşı tüm dünyayı acilen sorumluluk almaya davet ediyoruz. Türkiye, Filistin halkının yanında olmaya devam edecektir." dedi.

KURTULMUŞ: ZAFER İNANLARINDIR, ZAFER FİLİSTİNLİLERİNDİR
AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, siyonist terör devleti İsrail'in zulmünün yeryüzünün vicdanını kanattığını belirtti. Kurtulmuş, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Siyonist terör devleti İsrail'in zulmü yeryüzünün vicdanını kanatıyor. Hepimizin kalbi Filistin'le, Gazze'yle çarpıyor. Hepimiz Kudüslüyüz, hepimiz Mescid-i Aksa'nın evlatlarıyız. Zafer inananlarındır, zafer Filistinlilerindir." ifadelerini kullandı.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun: İsrail, katliamlarına ve terör eylemlerine aralıksız bir şekilde devam ediyor. İşgalci İsrail, yıllardır hukuksuz bir şekilde her türlü insan hakkını ayaklar altına alarak abluka altında tuttuğu Gazze'ye şimdi de kara operasyonu başlatıyor.

Ayrıntılar geliyor...

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...