İngiltere Başbakanı Johnson: Hindistan varyantı daha bulaştırıcı

Düzenleyen:
İngiltere Başbakanı Johnson: Hindistan varyantı daha bulaştırıcı

DÜNYA Haberleri

İngiltere Başbakanı Johnson tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının Hindistan varyantıyla ilgili endişe veren açıklamalarda bulundu.

İngiltere Başbakanı Hindistan varyantının görüldüğü vaka sayılarındaki artış ve son gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Bazı önemli bilinmeyenler var

Johnson; "Kovid-19'un Hindistan varyantıyla ilgili bazı önemli bilinmeyenler var. Bu varyantın bir öncekinden daha bulaşıcı olduğuna inanıyoruz ama ne kadarıyla bilmiyoruz. Varyant önemli ölçüde daha bulaşıcı ise kısıtlamaları hafifletme söz konusu olduğunda, büyük olasılıkla bazı zor seçimlerle karşı karşıya kalacağız." ifadelerini kullandı.

İkinci doz aşı hızlandırılıyor

Johnson, şimdiye kadar aşıların daha az etkili olacağına dair hiçbir kanıtlarının olmadığını işaret ederek hükümetin 50 yaşın üzerinde ve savunmasız gruptakilere ikinci dozun uygulanmasını hızlandıracağını ve iki doz arasındaki sürenin 8 haftaya indirileceğini açıkladı

 

İngiltere 3. adıma geçiyor

Hükümetin, pazartesi gününden itibaren İngiltere'nin yol haritasının üçüncü adımına geçme planını sürdüreceğinin altını çizen Johnson, "Ancak bu yeni varyantın ilerlememizde ciddi bir aksamaya neden olabileceğini ve haziran ayında dördüncü adıma geçmeyi zorlaştırabileceğini söylemek zorundayım. Halkı güvende tutmak için ne gerekiyorsa yapacağım." ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...