Netanyahu'dan Biden'a 'destek' teşekkürü

Düzenleyen: / Kaynak: İHA/AA
Netanyahu'dan Biden'a 'destek' teşekkürü

DÜNYA Haberleri  / İHA/AA

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, telefon görüşmesi gerçekleştirdiği ABD Başkanı Biden'a "sarsılmaz desteği" için teşekkür ederek, İsrail'in sivillere zarar vermekten kaçındığını ve savaş uçaklarının bombalamadan önce binaların tahliye edilmesi için süre tanıdığını söyledi.

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

"SARSILMAZ DESTEK" TEŞEKKÜRÜ

Netanyahu, Joe Biden ile gerçekleştirdiği görüşmede, İsrail'in Gazze’ye düzenlendiği saldırılarda sivillere zarar vermekten kaçındığını ve savaş uçaklarının bombalamadan önce binaların tahliye edilmesi için süre tanıdığını söyledi. Netanyahu, Biden’a “ABD’nin sarsılmaz desteği” için teşekkür etti.

Görüşmeye ilişkin Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, "Başkan Biden, Hamas ve Gazze'deki diğer terör gruplarının roket saldırılarına karşı İsrail'in kendini koruma hakkına güçlü desteğini bir kez daha dile getirdi. Biden, İsrail'deki şehir ve bölgelere yönelik bu rastgele saldırıları kınadı" ifadelerine yer verildi.

MEDYA BİNASININ YERLE BİR OLMASINI KINAMADI

İsrail ordusunun Associated Press'in (AP) de ofisinin bulunduğu binayı yerle bir etmesine ilişkin bir kınamanın yer almadığı açıklamada, "Başkan Biden, gazetecilerin güvenliği ve emniyeti konusundaki endişelerini dile getirdi ve bu kişilerin korunması gerektiğinin altını çizdi" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, iki liderin, gelecek günlerde iletişimde kalınması konusunda da mutabık kaldıkları ifade edildi.

BİDEN, FİLİSTİN DEVLET BAŞKANI ABBAS İLE GÖRÜŞTÜ

Biden’ın, Netanyahu’nun ardından Filistin Devlet Başkanı Abbas ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiği bildirildi. Görüşmede, Abbas ile Biden'ın Filistin'deki son gelişmeleri ele aldığı belirtildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA/AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...