İngiltere'de vaka sayısı olumlu seyrediyor

Düzenleyen:
İngiltere'de vaka sayısı olumlu seyrediyor

DÜNYA Haberleri

İngiltere'de koronavirüs vaka tablosu iyiye doğru ilerliyor.

İngiltere Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, son 24 saatte bin 979 yeni vakanın tespit edilmesi ile toplam vaka sayısının 4 milyon 452 bin 756'ya ulaştığı belirtildi. Ülkede son 24 saatte 5 kişinin hayatını kaybettiği, toplam can kaybının ise 127 bin 684'e yükseldiği aktarıldı.

36 milyon 704 bin 672 kişi Covid-19’a karşı aşılandı

Ülkede toplam 36 milyon 704 bin 672 kişinin Covid-19’a karşı aşılandığı, 20 milyon 287 bin 403 kişiye ise aşının her iki dozunun yapıldığı belirtildi.

Hedeflediğimiz 4 aşamalı yol haritasında gün itibarıyla yeni bir dönüm noktasına ulaştık

İngiltere hükümeti tarafından bugün itibarıyla İngiltere, Galler ve İskoçya'da uygulanan kısıtlamalar hafifletildi. İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Covid-19'un yayılmasını engellemek için halkı sorumlu olmaya devam etmeleri ve tedbiri elden bırakmamaları gerektiği konusunda uyardı. Johnson, "Hedeflediğimiz 4 aşamalı yol haritasında gün itibarıyla yeni bir dönüm noktasına ulaştık, fakat bundan sonraki tüm adımlarımızı büyük bir titizlikle atmalıyız" ifadelerini kullandı.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...