Katil İsrail polisinden Filistinlilere müdahale

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Katil İsrail polisinden Filistinlilere müdahale

DÜNYA Haberleri  / AA

İşgalci İsrail polisi, Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinin Şam Kapısı'nda toplanmak isteyen Filistinlilere plastik mermi ve ses bombalarıyla saldırdı.

İsrail’in Gazze'ye saldırılarını protesto etmek amacıyla Şam Kapısı’nda toplanmak isteyen Filistinli gençlere İsrail polisi müdahalede bulundu.

Müdahalede ses bombası ve plastik mermi kullanılırken, Filistinli gençlere TOMA ile tazyikli ve pis su sıkıldı.

Bir kişi plastik mermiyle yaralanırken, 3 kişi de gözaltına aldı.

KUDÜS VE GAZZE'DEKİ OLAYLAR
Gazze Şeridi'ndeki Filistinli direniş grupları, İsrail polisinin işgal altındaki Doğu Kudüs'te yer alan Mescid-i Aksa ve Şeyh Cerrah Mahallesi'nden çekilmesi için 10 Mayıs Pazartesi günü yerel saatle 18.00'e kadar süre tanımıştı.

İsrail polisinin Mescid-i Aksa ve Şeyh Cerrah'tan çekilmemesi üzerine Filistinli direniş grupları İsrail'e çok sayıda roket fırlatmış ve 9 kişi ölmüştü.

Bunun üzerine İsrail ordusu, Gazze'ye yönelik "Surların Muhafızı" adıyla askeri operasyon başlatıldığını bildirerek, 10 Mayıs'tan bu yana düzenlediği saldırılarda en az 213 Filistinlinin hayatını kaybetmesine yol açmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...