Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İsrail'de binlerce kişi Netanyahu'nun gidişini kutladı

Düzenleyen:
İsrail'de binlerce kişi Netanyahu'nun gidişini kutladı

DÜNYA Haberleri

Seçimi kaybeden Binyamin Netanyahu, 12 yıl sonra başbakanlık koltuğundan kalktı. Netanyahu'dan geri yaptığı katliamlar kaldı.

İsrail'de bir dönem daha bitti. Yamina Partisi lideri Naftali Bennett ve Yesh Atid Partisi lideri Yair Lapid öncülüğündeki koalisyon hükümetinin güvenoyu alması üzerine 12 yıllık Binyamin Netanyahu dönemi resmen sona erdi. Yüzlerce masumu katleden Netanyahu'nun gidişi ülkesinde coşkuyla karşılandı. 

"GÜLE GÜLE BİBİ"

Başkent Tel Aviv’de bulunan Rabin Meydanı'nda binlerce kişi, bu anı kutlamak için toplandı. Kalabalık ellerinde İsrail bayrakları ve "Güle güle Bibi" yazılı pankartlar taşıdı. Tel Aviv Belediye Binası ise İsrail Bayrağı silüeti ile aydınlatıldı. Kudüs'te ise Başbakanlık Konutu'nun dışında yüzlerce kişi, Netanyahu yanlısı protesto düzenledi.

8 PARTİLİ KOALİSYON

Bennet ve Lapid öncülüğündeki sağ, sol, merkezci ve Arap toplamda 8 partiden oluşan koalisyon hükümeti 120 sandalyeli İsrail Parlamentosu’nda yapılan oylamada, 60 milletvekilinin lehte, 59 milletvekilinin ise aleyhte oy vermesi ile güvenoyu almıştı.

YARIN DEVREDİYOR

Öte yandan, Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Netanyahu ile Bennett'in pazartesi Batı Kudüs'teki Başbakanlık ofisinde bir araya geleceği belirtildi. İsrail basınından yer alan haberlerde ise Başbakanlıkta resmi bir devir teslim töreni yapılmayacağı ifade edildi.

 




 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...