Yunan basını: Türk İHA'larına karşı çaresiziz

Düzenleyen: / Kaynak: Sabah
Yunan basını: Türk İHA'larına karşı çaresiziz

DÜNYA Haberleri  / Sabah

Türkiye'nin İHA ve SİHA gücü dünya basınında yer almaya devam ediyor! Yunanistan'ın Real gazetesi, Türkiye'nin yıllardır İHA teknolojisi geliştirdiğini, buna karşın Atina'nın bu konuda geride kaldığını yazdı. Gazetede yer alan haberde, Türk İHA'larına karşı çaresiz olunduğu belirtildi.

Türk yapımı İHA ve SİHA'lar, operasyonlarda aldıkları başarılar ve ihracata yaptıkları katkılarıyla, dünya basınında adından söz ettirmeye devam ediyor.

Türkiye'nin İHA ve SİHA alanındaki başarısı, Yunanistan'ın endişeye kapılmasına yol açtı.

İnsansız hava araçları, 2018 yılından bu yana Ege, Akdeniz ve Meriç semalarında keşif ve gözetleme faaliyetlerine devam ediyor.

"TÜRK İHA'LARIYLA NASIL BAŞA ÇIKACAĞIZ?"
Yunan basınından Real gazetesi, Atina yönetiminin Türk İHA'larına karşı çözüm aradığı ancak çaresizlik içinde olduğunu aktardı.

Durumun kontrolden çıktığını belirten gazete, "Türk İHA'larıyla nasıl başa çıkacağız? Bazıları, Yunanistan'ın ilk andan itibaren tepki göstermesi gerektiğini söylüyor. Sorun önemli ve çözülmeli." ifadeleri kullanıldı.

"20 YILDIR YATIRIM YAPIYORLAR"
Yunanistan'ın insansız hava aracı üretimi konusunda ilerleme kaydedemediğine dikkat çekilerek, yıllardır yatırım yapıldığının altı çizildi.

Haberin devamında, "Türkiye, 20 yıldır İHA teknolojisine yatırım yapıyor. Bu teknolojinin askeri çatışmalardaki önemi Libya ve Karabağ'da kanıtlandı." denildi.

FRANSA İLE İTTİFAK ÇABALARI
Geçtiğimiz günlerde Yunan basınında yer alan haberlerde, Türk SİHA'larından "ucuz ve ölümcül" şeklinde bahsedilmiş, Bayraktar TB2'lerin Yunanistan'a karşı kullanılıp kullanılmayacağına dair bir işaretin bulunmadığı belirtilmişti.

Yunanistan, askeri alanda Fransa'dan fırkateynler ve savaş uçakları alarak uluslararası ittifaklar oluşturmaya çalışıyor.

Atina yönetiminin, ABD'den F-35 savaş uçaklarına da talip olduğu biliniyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Sabah
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...